Vouchere pentru mâncare 2023 | Ce trebuie să faci ca să primești 1.500 de lei

Statul va acorda și în acest an ajutor social pentru persoanele vulnerabile. Iată când vor fi distribuite aceste vouchere și ce trebuie să faci ca să primești acești bani.

Veste bună pentru români! Banii pentru voucherele sociale vor fi acordați și în acest an. Toate persoanele care sunt eligibile pentru acest program vor primi din partea Cabinetului condus de premierul Nicolae Ciucă un ajutor financiar.

Când va fi virată prima tranșă

Aceste vouchere sociale pot fi utilizate doar pentru cumpărăturile strict necesare, mai exact, banii vor putea fi folosiți pentru cumpărarea de alimente.

Prin intermediul programului „Sprijin pentru România”, Guvernul va acorda în 6 tranşe, un ajutor de 250 lei, o dată la două luni. Astfel, românii care nu au o situație financiară bună vor primi din partea statului 1.500 de lei, în acest an, iar prima tranșă va fi virată în luna martie a acestui an, din cauza unor probleme cu care se confruntă statul. Aceste carduri care pot fi folosite doar pentru alimente vor fi încărcate cu suma de 250 lei o dată la două luni, în 6 tranșe.

Ce trebuie să faci ca să primești acești bani

Pentru a intra în posesia acestor carduri pentru alimente trebuie să îndeplinești anumite condiții. Iată care sunt categoriile care sunt eligibile acestui program:

-pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale cu venituri mai mici sau egale cu suma de 1.500 de lei pentru tranșele din anul 2022, și cu venituri mai mici sau egale cu suma de 1.700 de lei, începând cu veniturile de anul acesta;

-copiii și adulții care au un grad de handicap grav, accentuat sau mediu. De asemenea, persoanele care au venituri nete lunare mai mici sau egale cu suma de 1.500 de lei pentru tranșele aferente anului în curs, iar pentru cele din anul 2023 pentru persoanele cu venituri mai mici sau egale cu suma de 1.700 de lei;

-persoanele și familiile care singure, care beneficiază de ajutor social;

-familiile monoparentale cu venituri lunare nete / membru de familie, mai mici sau egale cu suma de 600 de lei pentru anul 2022, și  675 de lei pentru tranșele din din anul acesta.