Decizie neașteptată la LIDL. Magazinul renunță la produsele din carne

După ce a anunțat că va începe să scoată produsele din carne de pe rafturi, Lidl a anunțat reduceri la conserve. Nemții au anunțat noile prețuri pentru produsele consumate de marea majoritate a românilor.

Lidl a anunțat noi reduceri. De această dată este vorba despre conservele din pește. Astfel, în catalogul de produse reduse în perioada 27 februarie- 5 martie 2023, o conservă de carne de vită în suc propriu costă, ce are un conținut de carne de 65%, beneficiază de o reducere de 16%.

În loc de 5,99 de lei, clienții vor plăti pentru aliment numai 4,99 de lei, pentru o cantitate de 300 de grame.

Conserva din carne poate fi o mâncare neperisabilă, rapidă și ieftină, dar medicii susțin că nu este cea mai sănătoasă.

Producătorii folosesc adesea, pe lângă carne, cantități mari de zahăr, sare amidon de cartofi și nitrit de sodiu, care pot afecta sănătatea consumatorilor.

Consumul des al conservelor poate provoca apariția mai multor boli, precum diabet zaharat, afecțiuni ale inimii, cancer de stomac sau colorectal, precum și hipertensiune arterială sau afecțiuni pulmonare.

Lidl va reduce drastic oferta de carne din galantare, „pentru a proteja mediul”

Sâmbătă, 4 februarie, șefii de la Lidl au anunțat că vor reduce puternic oferta de produse de carne și vor introduce pe piață mai multe produse vegetariene. Christoph Graf a insistat că argumentul ecologist al Lidl nu poate fi contrazis, din moment ce „nu există alternativă”.

„Nu există a doua planetă, trebuie să învățăm să mâncăm într-un mod care să țină cont de limitele planetei”, a transmis oficialul de la Lidl.

Potrivit lui Graf, Pământul poate susține doar zece milioane de oameni, cu actualele resurse.

Inițiativa celor de la Lidl face parte dintr-un plan pe termen lung, care va fi implementat complet în 2050. UE și SUA și-au dat acordul pentru implementarea „în tandem” a unor astfel de proiecte.