ADIO, Tik Tok! Va fi INTERZIS prin LEGE

Aplicația TikTok ar fi folosită de dictatura comunistă de la Beijing pentru spionaj.

ByteDance este compania chineză care deține TikTok şi alte multe aplicații, cu sediul în Beijing.

În SUA, o comisie a Congresului susține o lege prin care președintele să poată interzice aplicația pentru angajații statului, iar mai mulți senatori au introdus amendamente pentru a o interzice în întregime.

Canada a anunțat deja că se va alătura inițiativei Statelor Unite în interzicerea Tiktokului de pe dispozitivele guvernamentale, în timp ce Comisia Europeană și Parlamentul European au interzis deja pe telefoanele personalului.

Până în acest moment, TikTokul a negat că datele din aplicație ar fi fost accesate de Guvernul Chinez.

Există, însă, și țări care au exclus interzicerea aplicației, cum ar fi Marea Britanie.

Numai în Statele Unite, aplicația TikTok are peste 80 de milioane de utilizatori activi.

Este prezentă în peste 150 de țări și are peste un miliard de utilizatori.

În România, aproape șapte milioane de persoane folosesc această platformă.

„În urma unor studii, a rezultat faptul că aplicația accesează multiple zone din echipamentele din telefoanele utilizatorilor, ca de exemplu, locația, acces total la calendar și la lista de contacte.

Conform studiilor făcute de mai multe companii de securitate cibernetică, s-a constatat faptul că aceste date sunt trimise către diverse servere din întreaga lume, printre care și niște servere în China.

Practic, există dovezi că aplicația colectează și trimite mai departe date pe diverse servere în lume.

Aplicația TikTok nu este periculoasă doar din punctul de vedere al furtul de date, ci și prin faptul că servește, prin algoritmul pe care îl are în Europa și SUA, un conținut diferit de cel pe care îl deservește în China.

Copiii din China văd pe această aplicație lucruri benefice, pe când, în Europa, apar filmulețe care conduc în derizoriu, glume, păcăleli, înșelătorii”, a declarat Mădălin Dumitru, expert în securitate cibernetică.