Se întorc ninsorile! ANM anunță cod galben de zăpadă în toate zonele din România

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis o nouă avertizare, la care nimeni nu se aștepta. A fost emis un nou cod galben, însă de această dată de ninsoare, viscol și ploi abundente. Chiar dacă suntem la aproape jumătatea lunii martie, se pare că iarna revine în România.

Meteorologii au emis o nouă avertizare de cod galben, care anunță revenirea iernii în România. În toate zonele țării va ninge, va fi viscol și va ploua abundent, astfel că soarele și temperaturile mari de care s-au bucurat până acum, vor dispărea. Iată când începe codul galben și pânp când este valabil, dar și zonele cele mai afectate.

Vremea va fi diferită în România, în funcție de zonele țării, astfel că în unele vor ploua, iar în alte regiuni va ninge. Meteorologii au anunțat că în zona Carpaților Meridionali va ploua, iar stratul de zăpadă va fi topit. Cantitățile se apă vor fi între 20 și 25 l/mp și izolat se vor acumula 30 l/mp. Descărcările electrice nu vor fi excluse în arii restrânse.

De asemenea, ploile vor fi mixte în zone aflate la altitudini de 1.800 metri. Meteorologii au anunțat că în noaptea de vineri spre sâmbătă se vor semnala descărcări electrice, mai ales în zona Olteniei.

În ceea ce privește zonele Maramureș, Transilvania, zona de deal a Crișanei și zona de nord a Moldovei, se vor înregistra tot precipitații mixte. În zonele de munte va ninge și vântul va atinge rafale de 90-110 km/h.

Perioada în care este valabil codul galben

Codul galben a fost emis de către meteorologii din România în urmă cu puțin timp și este valabil de vineri, 10 martie de la ora 12:00 și este valabil până sâmbătă, la ora 08:00. În acest interval va ploua la altitudini joase și medii, iar la altitudini înalte de munte va ninge și va fi viscol, dar și vântul va avea rafale mari, chiar și de 110 km/h.