Crassula, planta pe care o ai în casă și despre care nu știai ce calități medicinale deosebite are. Tratează hemoroizii, durerile articulare și arsurile

Crassula, cunoscută și sub numele de „copacul banilor” sau „planta de jad”, este o plantă des întâlnită în apartamentele noastre și are numeroase proprietăți terapeutice, foarte asemănătoare cu cele ale aloei.

Crassula conține substanțe cu efect antiinflamator, antibacterian și antiviral și este extrem de utilă în tratarea unor boli.

Câteva frunze zdrobite bine și aplicate cu ajutorul unui pansament pe arsuri, răni, entorse sau tăieturi au un efect miraculos.

Seva este utilă și împotriva durerilor articulare, este suficient să ungeți zonele dureroase cu lichidul obținut din zdrobirea frunzelor.

Același tratament se aplică și pentru a combate hemoroizii, efectul fiind imediat.

Cei care suferă de amigdale inflamate sau de angină pot pregăti o infuzie din 10 frunze la un pahar cu apă și să-și facă gargară de câteva ori pe zi.

Crassula ajută și la combaterea herpesului, este suficient să aplicați sucul frunzelor în mod repetat, până la vindecare.

Dar atenție, printre substanțele pe care le conține planta se numără și arsenicul, deci nu consumați frunzele și nu încercați să beți sucul din frunze!

Planta este de ajutor și la îndepărtarea bătăturilor, zdrobiți o frunză și aplicați-o peste bătătură, lipiți-o cu un plasture și lăsați-o peste noapte.

(Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.)