Când sunt orele de liniște la bloc, de fapt. Cine nu le respectă riscă amenzi drastice, chiar muncă în folosul comunității

Când sunt orele de liniște la bloc. Persoanele care nu le respectă o să primească amenzi drastice și pot chiar să facă muncă în folosul comunității.

Când sunt orele de liniște de la bloc. Persoanele care nu le respectă pot să ia amenzi drastice și pot să fie obligate să presteze muncă în folosul comunității.

Când sunt orele de liniște la bloc. Sunt amenzi importante date

Orele de liniște de la bloc sunt cele în care nu trebuie să existe niciun zgomot, pentru că în caz contrar, vecinii pot chema pe bună dreptate poliția și să se lase cu amenzi.

Orele de liniște încep de seara, de la ora 22:00, când cei mai mulți dintre oameni se pun să doarmă și continuă până la opt dimineața, atunci când multe persoane pleacă la muncă.

De asemenea, tot în clasa orelor de liniște este inclusă și ora de prânz, de la 13 la 14, când și atunci este complet interzis să se facă vreun zgomot.

Ce nu ai voie să faci în timpul orelor de liniște de la bloc

Locatarii de la bloc nu au voie să producă zgomote puternice deloc în aceste intervale orare de liniște și nu pot să folosească diverse aparate pentru renovări sau instrumente muzicale. De asemenea, nici nu pot asculta muzică prea tare.

„Tulburarea liniștii locatarilor între orele 22.00-8.00 şi 13.00-14.00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora este interzisă” – se arată în legea pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Amenzile sunt și ele unele usturătoare și depinde de încălcarea comisă. Astfel, pentru zgomotele puternice se dau amenzi de la 200 la 1000 de lei.

Folosirea aparatelor care fac zgomot mare sau chiar a instrumentelor muzicale poate aduce o amendă de la 500 de lei la 1500 de lei pentru nerespectarea acestor ore de liniște de la bloc.

Petrecerile organizate în apropierea locuințelor, care îi deranjează pe locatari, pot fi sancționate cu 2.000 și până la 3000 de lei, iar pentru perturbarea liniștii publice repetate se pot da și 6000 de lei amendă și muncă în folosul comunității.