Ei sunt românii care primesc tichete sociale de Paşte. Se dau câte 200 de lei de la primărie

Vești uimitoare pentru românii cu venituri mici, vor primi, de Paște, tichete sociale în valoare de 200 de lei. Cine beneficiază?

Autoritățile locale de la o primărie din țară au anunțat că vor oferi, cu ocazia sărătorilor Pascale, tichete sociale în valoare de 200 de lei, pentru pensionării cu venituri mici. Astfel, suma de bani este destinată categoriilor vulnerabile de persoane.

Primăria din țară care acordă tichete sociale de Paște

Masa de Paște a românilor va fi și în acest an mult mai scumpă, în comparație cu anii precedenți. Puțini vor fi cei care își vor permite un coș plin de cumpărături, drept urmare, în sprijinul cetățenilor cu probleme, o primărie din țară anunță un ajutor în bani cu ocazia sărbătorilor Pascale.

Direcția de Asistență Socială (DAS) Brașov a anunțat demararea campaniei “Dar din suflet pentru seniori”, cu ocazia Sărbătorilor de Paște. De notat că până pe 13 aprilie 2023, potențialii beneficiari pot depune cererile pentru primirea acestui ajutor, la sediul instituției.

Vor primi acest ajutor persoanele care îndeplinesc o serie de criterii. În primul rând, trebuie să aibă domiciliul stabil în municipiul Brașov. Apoi, să aibă venituri de până la 1700 lei/lună, vârsta de minim 63 ani femeile sau minim 65 ani bărbații sau împlinesc vârsta până în data de 31.12.2023 inclusiv. Ei nu trebuie să aibă datorii la bugetul local.

Cetățenii din Brașov care îndeplinesc condițiile de eligibilitate trebuie să depună ocerere, însoțită de următoarele documente:

* actul de identitate (CI sau BI) în original și copie;
*cupon de pensie pentru luna anterioară sau luna solicitării, în original și copie;
*împuternicire olografă în cazul persoanelor vârstnice nedeplasabile, însoțită de documente medicale din care să reiasă incapacitatea solicitantului de a se deplasa;
*actul de identitate al împuternicitului, când este cazul, în original și copie.

De precizat că documentele de identitate și cuponul de pensie ale beneficiarului/persoanei împuternicite, unde este cazul, trebuie prezentate atât în original, cât și în copie. Dacă cererea se depune online, documentele se prezintă în original doar la ridicarea cardurilor, informează Brașov.net.