Adio, vouchere! Românii care rămân fără cei 250 de lei pentru alimente

Voucherele alimentare în valoare de 250 de lei sunt un real ajutor din partea statului. O categorie socială nu va mai primi suma de bani, după ce Guvernul a făcut ultimele modificări în proiect.

O categorie de români nu va mai primi vouchere alimentare în valoare de 250 de lei. Decizia a fost luată de Guvern!

Ce categorie socială nu va mai primi vouchere alimentare de 250 de lei

Programul ”Sprijin pentru România” va continua și în această lună, iar în iunie vor intra banii pe cardurile sociale pentru a cumpăra alimente de bază. Tichetele au o valabilitate de 12 luni și se pot folosi doar de beneficiar, existând și câteva excepții.

Statul a decis să ofere românilor din categoriile vulnerabile vouchere de alimente în valoare de 250 de lei, pentru a cumpăra alimente și mese calde. Ele se distribuie în tranșe, o dată la două luni.

Cu toate că voucherele sunt un real ajutor, vor exista categorii de români care nu le vor primi, deși sunt eligibili pentru ele. Vorbim despre cei care aleg să părăsească țara, care care primesc decizii de condamnare sau beneficiază de servicii sociale în regim rezidențial, publice sau private.

„Sunt exceptate de la acordarea sprijinului material persoanele prevăzute la alin. (1) care la data acordării sprijinului nu au domiciliul în România sau care nu fac dovada că locuiesc în România, potrivit legii, precum și persoanele care execută pedepse privative de libertate ori beneficiază de servicii sociale în regim rezidențial, publice sau private”, se arată în OUG 63 din 9 mai 2022 şi publicată în Monitorul Oficial.

În iunie, cardurile sociale vor fi încărcare la jumătatea lunii

Banii pentru voucherele de alimente vor intra pe data de 15 iunie. Fiecare tichet valorează 250 de lei și se folosește pentru achiziția de alimente, dar și mese calde la restaurant. Bugetul acestei măsruti este e 6.281.200 mii de lei, având sursă de finanțare de la bugetul de stat, bugetul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene si fonduri europene nerambursabile.