Ce greșeală fac românii când curăță mașina de spălat. Ignoră mereu acest lucru

O mașină de spălat este extrem de utilă în casă, însă ea tot va avea nevoie de ceva atenție, dacă doriți să o puteți folosi cât mai mult timp posibil. Iar sertarele mașinii de spălat sunt, adesea, uitate de către mulți dintre noi, atunci când facem curățenie.

Poate că vom avea impresia că odată ce avem în casă o mașină de spălat rufe, tot ce ține de acest capitol este o problemă încheiată. Însă, o mașină de spălat necesită mai multă atenție decât simpla apăsare a unui buton. Ea trebuie curățată, iar dacă amânăm prea mult timp acest lucru, am putea începe să ne confruntăm cu probleme și să fie nevoie să dăm banii pe alta.

Din păcate, mulți români, atunci când fac curățenie, ignoră un lucru care, de fapt, este foarte ușor de întreținut: sertarele mașinii de spălat. Iar partea cea mai bună este că acestea nici măcar nu au nevoie de multă bătaie de cap! Dacă sunt spălate cu săpun chiar și odată pe lună, ar trebui să rămână curate și funcționale. Desigur, dacă observați mucegai, sau calcar, nu trebuie să ezitați să apelați la diversele soluții din comerț, pentru a scăpa rapid de problemă.

Sertarele mașinii de spălat trebuie curățate
În timp, detergentul și balsamul folosit se vor acumula în aceste sertare, așa că trebuie să avem grijă să prevenim problema din timp. În timp, lăsate necurățate, aceste sertare pot provoca scurgeri, blocaje, iar dacă apare și mucegaiul, problema va deveni și mai greu de rezolvat.

Din fericire, aceste sertare mici se pot curăța foarte ușor! Tot ce ne trebuie este săpun, un burete, o periuță de dinți și, evident, apă. Atunci când mașina de spălat este oprită, puteți apăsa pe un buton (mai puteți folosi o pârghie, în funcție de model) pentru a le scoate. Apoi, puteți să lăsați sertarele în chiuvetă, sau într-un lighean. De asemenea, ele mai pot fi spălate cu buretele, sub jetul de apă. Apoi, puteți curăța orice reziduu rămas cu periuța de dinți, ori cu o perie foarte mică.