Carmen Iohannis nu plătește ținutele purtate la evenimente oficiale. Dezvăluirile designerului primei doamne

Carmen Iohannis a atras atenția la toate evenimentele oficiale la care l-a însoțit pe președintele Klaus Iohannis. Prima doamnă a României a fost de multe ori criticată, dar și apreciată pentru stilul ei vestimentar. Designerul ei face acum dezvăluiri despre alegerile soției președintelui în ceea ce privește ținutele.

Andreea Tincu este creatoarea de modă care o îmbracă pe Carmen Iohannis încă din 2015. Ea e cea care îi propune și creează ținutele primei doamne a României de la evenimentele oficiale. Colaborarea dintre cele două a început printr-un simplu e-mail.

„Este mai simplu decât și-au imaginat mulți, inclusiv apropiați de-ai mei. Am trimis un e-mail de pe site-ul oficial, cu portofoliu anexat, și am întrebat dacă prima doamnă este interesată de o colaborare cu un designer român cu experiență. Asta a fost tot. Cred că primei doamne i-au plăcut colecțiile mele.”, a declarat designerul pentru forbes.ro.

Carmen Iohannis, care a atras privirile la dineul dat la Paris în 2018, a purtat ținute create de Andreea Tincu la evenimente oficiale din Austria, America, Japonia, Italia, dar și în România. Nu de fiecare dată ținutele primei doamne au fost apreciate, des a fost criticată chiar și de specialiști din industrie. Soția președintelui Iohannis nu a reacționat niciodată.

Creatorul de modă a dezvăluit și ce fel de contract este între ea și prima doamnă. Carmen Iohannis nu plătește ținutele, le îmbracă și apoi le înapoiază. Andreea Tincu poate fi un fel de furnizor al Administrației Prezidențiale, cum sunt cei ai caselor regale, care câștigă din prestigiul faptului că e asociată cu prima doamnă.

„Ea poartă ținutele respective și apoi le înapoiază. Pentru mine este o onoare că m-a ales să fiu designerul ei – și reclama este, bineînțeles, benefică.”, a mai spus creatoarea de modă pentru aceeași sursă.

Totodată, ea a fost cea care a și lăudat-o pe prima doamnă a României pentru silueta sa, că are „mărimi foarte bune”.

„Sunt doamne care se potrivesc la siluetă cu prima doamnă și vor să achiziționeze ținuta respectivă. De asemenea, prima doamnă, fiind înaltă, are mărimi foarte bune, ceea ce înseamnă că a purtat și ținute direct din prezentările de modă.”, a dezvăluit Andreea Tincu.