Pulverizează alcool sanitar pe pat, iar a doua zi vei fi uimită de efect:

Folosim în general alcool sanitar ca dezinfectant. Există însă mai multe întrebuințări casnice ale acestuia, la care nici nu te-ai fi gândit.

Alcoolul sanitar, cunoscut și ca alcool etilic sau spirt medicinal, este un dezinfectant excelent pentru piele, dar alături de oțet, zeama de lămâie și bicarbonat, este una dintre cele mai bune soluții pentru dezinfectat și curățat în mod ecologic în casă.

Ce minuni poți face în casă cu puțin alcool sanitar:

1. Te scapă de acarieni sau ploșnițe

Umple o sticlă cu pulverizator cu alcool sanitar și pulverizează pe pat. Fă acest lucru de mai multe ori, dar ai grijă să nu dormi în pat atâta vreme cât aplici spirtul. Face minuni!

2. Curăță telefonul și alte obiecte din casă

Telefonul de acasă a început să se murdărească? Sterge-l cu alcool metilic. Acesta va curăța și în același timp va dezinfecta telefonul.

3. Păstreaza curat gulerul de la cămașa

Gulerele cămășilor se vor păstra mai mult timp curate, dacă îți ștergi gâtul cu alcool medicinal de calitate în fiecare dimineață, înainte de a te îmbrăca.

4. Împiedica firele de păr să crească pe sub piele

Aplică alcool sanitar diluat pe pielea iritată, după epilare. Pielea va arăta mai bine și șansele ca firele de păr să crească în piele sunt mult mai mici.

5. Dezinfectant pentru mâini

Amestecă alcool sanitar cu gel de aloe vera și ulei de ceai verde pentru a un dezinfectant de mâini foarte eficient.

6. Lărgește încălțămintea strâmtă

Aceasta metodă nu funcționează întotdeauna, dar merită încercată. Dacă pantofii noi de piele te jenează, încearcă să ștergi zona respectivă a încălțămintei cu o cârpa de bumbac îmbibată cu alcool sanitar. Pune pantofii în picioare șiplimbă-te câteva minute.

Alcoolul sanitar este o soluție pe bază de alcool etilic 70%. Se utilizează pentru uz extern, acționând ca antiseptic față de bacterii. Timpul de contact minim recomandat este de 2 minute.