A început școala sau.. parada modei! Suma incredibilă plătită de această elevă de clasa a XII-a din Constanța pe haine, pentru prima zi de școală: „În total, cu tot cu haine, părinții mei au dat…”:

Nu mai puțin de trei milioane de elevi au început, luni, 10 septembrie, școala. Cei mai emoționați au fost, de departe, copiii din clasele pregătitoare care și-au cunoscut învățătorii. Însă micuții cu greu au putut să se despartă de părinți.

Motiv pentru care adulții, pentru a-și sprijini odraslele, au participat la cursuri. La polul opus, s-au aflat bobocii de liceu, siguri pe ei şi dornici să guste cât mai repede din cei mai frumoşi ani din viaţă.

Teama de necunoscut i-a făcut pe puştii de la pregătitoare să nu se despartă de părinţi nici la primul pas făcut în şcoală. Oricât de prietenoase au încercat să fie învăţătoarele unii pur şi simplu au izbucnit în plâns.

″- Cum ţi se pare la şcoală?

– Urât.

– De ce?

– Nu ştiu. Nu îmi place şi atât”.

Nici când s-a strigat catalogul mulţi n-au ştiut cum să reacţioneze.

Partea bună este ca prima zi de şcoală a fost scurtă. Fetiţele şi băieţii au plecat repede acasă, fără să le fie, însă, foarte clar, ce îi aşteaptă de acum înainte.

“-Ce crezi tu ca o să înveţi la şcoală?

– Despre matematică.

– Şi ce e matematica?

– Adică să scrii lucruri”.

Elev: “Cel mai mult mi-a plăcut cum a povestit doamna noastră învăţătoare. O să învăţ, voi fi cuminte”

” – Cum a fost în prima zi de şcoală?

– Frumos!

– Ce ţi-a plăcut?

– Că am cântat şi că am colorat. N-a fost prea greu”

Emoţii au fost şi în licee. În Constanța, elevii ″Colegiului Naţional Militar Alexandru Ioan Cuza″ au început cursurile, cu un jurământ, anunță stirileprotv.ro.

În schimb, adolescenţii care nu au grijă uniformei, au făcut investiţii serioase în haine.

Reporter: Şi ce anume v-aţi cumpărat?

Elevi: Papuci, bluze, acuma caiete nu prea, că suntem în clasa a 12 a şi nu prea facem ore. Dar cam atâta.

Reporter: Care a fost investiţia aproximativ?

Elevi: În total cu tot cu haine, peste 400 de euro.

După ora de dirigenţie, tinerii au mers direct la terase şi au povestit încântaţi ce au făcut în vacanţă. Deocamdată niciunul dintre ei nu are grija tezelor.