10 reguli pe care oamenii bogați le urmează

10. Vorbesc mai puțin, ascultă mai mult.
Această regulă este importantă chiar dacă nu conversați cu un prieten. Ascultarea nevoilor oamenilor este, de asemenea, un punct crucial în afaceri. Steve Jobs a spus odată: „Nu are sens să angajeze oameni inteligenți și apoi să le spună ce să facă, angajăm oameni inteligenți pentru a ne putea spune ce să facem”. Oamenii vor spune întotdeauna ceea ce nu le place și ce ar dori să se schimbe. Știm cu toții că comunicarea este cheia, iar ascultările fac parte din ea.

9. Ies din birou mai des.

Încercați să includeți diferite activități în afara biroului, cum ar fi vorbiți cu clienții sau să vă întâlniți cu diferiți experți. Acestea sunt modalități excelente de a vă schimba perspectiva, de a vă extinde cunoștințele. Nu puteți învăța totul așezându-vă la un birou, dar sigur veți putea afla mai multe lăsându-l din când în când.

8. Își aleg prietenii cu înțelepciune.

Poate fi greu, dar dacă vrei să ai succes, trebuie să reevaluezi prieteniile pe care le ai. Noi luam o multime de oameni apropiati de noi, asa ca intrebati-va daca va ajuta sa fiti cel mai bun sine al vostru sau daca va trageti jos. Dacă scopul tău este să devii bogat, începe să faci prieteni cu oameni care te pot ajuta cu asta.

7. Știu când să se oprească.

Împingeți-vă la limită, lucrați noaptea târziu sau aduceți acasă la serviciu nu este ceva pe care oamenii bogați îl fac. Ei știu mai bine. Este foarte important să vă separați munca de viața personală și de acasă. Dacă nu doriți să ajungeți epuizați, ineficienți sau arși, atunci părăsiți locul de muncă la locul de muncă.

6. Niciodată nu se opresc din a învăța.

Lumea în care trăim se schimbă tot timpul. Noi produse, inovații și tehnologii apar aproape în fiecare zi. Și dacă vrei să rămâi pe lângă lucruri și să ai succes, trebuie să te educi constant despre tot ce se întâmplă. Cărțile, prelegerile, videoclipurile și podcasturile vă pot ajuta să rămâneți la curent.

5. Să aibă mai multe surse de venit.

Oamenii bogați nu-și petrec toți banii pe haine de designer, gadget-uri scumpe, bijuterii sau mașini, așa cum cred mulți oameni. Ei nu-și irosesc banii, își fac banii pentru ei. Un venit bazat pe o afacere secundară, investiții, dividende sau imobile poate fi o sursă comună de bani suplimentari printre cei bogați. Chiar și dacă aveți bani într-un cont de economii cu randament ridicat vă puteți face mai bogați fără participarea imediată.

4. Își petrec timpul inteligent.

Te-ai gândit vreodată la cât timp pierzi cu adevărat defilare prin intermediul mass-media socială sau în videoclipuri cu animale de drăguț? Încercați să tăiați timpul pe care îl petreceți în fața unui ecran și să-l utilizați pentru a face ceva în care veți fi recunoscători în viitor, indiferent dacă aceasta este dezvoltarea personală, sănătatea, voluntariatul sau crearea de rețele.

3. Citesc în fiecare zi.

Potrivit cercetării lui Tom Corley, pe care a descris-o în cartea sa „Habits Rich”: Obiceiurile zilnice de succes ale indivizilor bogați, oamenii bogați aleg să citească pe televizor. De fapt, 88% dintre cei bogați citesc cel puțin 30 de minute pe zi. Orice, de la literatura de auto-îmbunătățire până la știri, vă poate ajuta să vă măriți cunoștințele, ceea ce vă va face mai deschis și vă va ajuta la lucru.

2. Se pun pe primul loc.

Este foarte important să ai grijă de corpul și mintea ta și să-i dedici timpul în fiecare zi. Ridicarea greutăților sau jucarea de tenis, petrecerea timpului cu cei dragi sau singuri, luarea unei băi sau meditația; face tot ce vă simțiți minunat, vă reîncarcă și vă relaxează. Toate acestea, împreună cu controale regulate de sănătate și o dietă nutritivă vă pot ajuta să preveniți arsurile.

1. Au un plan.
Nu contează dacă este un notebook sau o aplicație pe telefon. Scrieți liste în jos, scopuri pe termen scurt și lung și chiar vise. Scrieți tot ce se întâmplă ca gândurile tale zilnice și toate urcușurile și coborâșurile zilei tale. Goliți-vă capul pentru a avea mai mult spațiu pentru mai multe gânduri și idei și nu uitați nimic important.