A fost reţinut de poliţie şi al patrulea român, capul bandei de hoţi! Ce mai făcuse cu puțin timp înainte să fie prins

Un tânăr român de 26 de ani, Alexandru Bogdan Colţeanu, era singurul membru care nu fusese prins, din banda de 4 hoţi români care a jefuit şi torturat în propria casă o familie de medici italieni.

El era căutat cu efective imortante de poliţia italiană și era considerat şeful bandei de tâlhari români, dar şi cel mai violent dintre cei 4.

Alexandru Bogdan Colţeanu a fost prins după ce a încercat să vândă unul dintre ceasurile furate din casa medicului chirurg Carlo Martelli şi a soţiei sale Niva Bazzan.

Colţeanu ar fi încercat să ia legătura cu unele persoane deja supravegheate de anchetatori, sperând să plaseze ceasul și să-şi finanțeze fuga în România.

Un pas greşit, care a permis anchetatorilor să-l urmărească până în zona Caserta, unde, după o scurtă urmărire, Alexandru Bogdan Colţeanu a fost prins.

Astfel, Turlica Constantin Aurel, de 22 de ani, Ion Cosmin Turlica, de 20 de ani, Ruset Aurel, 25 de ani şi Alexandru Bogdan Colţeanu, de 26 de ani, toţi cei 4 hoţi români care au îngrozit Italia cu jafurile lor deosebit de violente, se află în arestul poliţiei.

Ministrul Salvini a cerut toleranţă zero în cazul celor 4 hoţi români, manifestându-şi dorinţa ca aceştia să „putrezească în închisoare”.

Colonelul Florimondo Forleo, comandantul Carabinierilor din Chieti a declarat că operațiunea pentru prinderea hoţilor români a fost extraordinară, toate structurile colaborând foarte bine, ancheta fiind accelerată datorită rapidităţii cu care s-au procesat informaţiile de către specialişti.

El a mulţumit tuturor experților care au participat la analiza datelor, considerând că maniera precisă cu care s-a acţionat ar trebui să fie definitorie pentru poliţia italiană în toate cazurile.