10 lucruri pe care nu trebuie să le faci niciodată zonei tale intime:

Fiecare femeie ar trebui să-și îngrijească zona intimă. O sănătate adecvată a zonei intime înseamnă mai puține bătăi de cap în ceea ce privește infecțiile vaginale. Poate că ai ritualul tău de îngrijire, însă asta nu înseamnă că procedezi corect.

Zonele intime sunt foarte sensibile și de aceea trebuie să fim foarte atente atunci când vine vorba de sănătatea noastră. Orice lucru făcut greșit, mai ales în mod repetat, poate avea consecințe asupra organismului nostru.

1. Folosirea remediilor făcute în casă.

vaginul este cel mai sensibil loc din organismul nostru și dacă apelezi la tratamente pe care le faci în casă când vine vorba de igiena intimă, s-ar putea să faci mai mult rău decât bine și să te alegi cu iritații și chiar dureri.

2. Folosirea produselor cu parfum.

Nici nu ai idee cât de delicată este zona vaginală. Dacă folosești produse care conțin parfum în zonele intime, vei obține într-adevăr un miros plăcut temporar în acea zonă, însă te vei alege și cu mari infecții și iritații.

3. Scărpinarea.

Toată lumea are mâncărimi în acea zonă, totuși ar trebui să rezistăm tentației. Poți cauza iritații mai grave sau chiar poți răspândi infecția care cauzează acestă mâncărime. Încearcă să te abți.

4. Piercing-urile.

Deși piercing-urile îți oferă o mai bună stimulare, nu sunt sănătoase și pot provoca apariția numeroaselor bacterii. Doar imaginează-ți ce s-ar întâmpla dacă în timpul actului intim acest piercing s-ar deplasa de la locul lui. Nu știi niciodată ce se va întâmpla cu zona ta intimă după o asemenea experiență.

5. Dușul.

Nu trebuie să te speli și în interiorul vaginul sau să folosești săpunuri parfumate puternic pentru că ele conțin substanțe care pot provoca infecții. Vaginul tău are propriul sistem de curățare și nu este nevoie de mai mult. spală-te doar cu apă.

6. Epilarea cu ceară.

Epilarea cu ceară în zonele intime este foarte periculoasă. Dacă nu mergi la un salon specializat care să știi că este bun la asta, mai bine renunță la idee. Dacă cel de la salon nu știe ce face, te poți alege cu mari infecții și cu fire de păr sub piele, ceea ce este foarte neplăcut.

7. Purtatul lenjeriei intime murdare.

Întotdeauna trebuie să porți lenjerie intimă curată pentru a-ți proteja vaginul de infecții. Orice femeie elimină o cantitate de secreție zilnic și de aceea ar trebui să-ți schimbi lenjeria frecvent. Este mai bine să te schimbi mai des decât să ajungi la doctor.

8. Diagnosticarea de una singură.

Ori de câte ori o femeie simte că ceva nu este în regulă cu organismul ei, apelează la internet pentru a găsi răspunsul. Acest lucru este foarte greșit pentru că internetul nu te poate diagnostica la fel ca un medic specializat. Nu cred că vrei să faci experimente pe corpul tău mai ales când ai o problemă intimă.

9. Lași partea intimă umedă.

Majoritatea femeilor tind să facă duș cu apă fierbinte ceea ce nu este indicat pentru că poate provoca uscăciune vaginală. De asemenea, multe femei se grăbesc să se îmbrace după duș și-și neglijează zona intimă. șterge-te cum trebuie pentru că poți avea infecții și vaginul tău poate fi gazda bacteriilor.

10. Folosirea zilnică a absorbantelor.

Multe femei obișnuiesc să poarte absorbante zilnic, nu numai când sunt la menstruație și acest lucru menține zona intimă umedă și mai predispusă astfel la bacterii. Dacă vrei neapărat să le folosești zi de zi, schibă-le măcar o dată la 4 ore sau mai puțin.