Anunț de ultimă oră! Se dau 1000 de lei pentru români chiar înainte de Paște

Voucherele de 1.000 de lei reprezintă suma pentru alimente pe care trebuie să o mai primească românii, după ce va fi livrată tranșa de 250 de lei în luna aprilie. Aceste vouchere de 1.000 de lei se vor livra în patru tranșe egale cu 250 de lei fiecare din două în două luni. Astfel, conform calculului de primire al banilor, voucherele de 1.000 de lei ar trebui să ajungă în lunile iunie, august, octombrie și decembrie.

Anul trecut, acest ajutor pentru români a fost în valoare de 1.000 de lei și a fost distribuit, de asemenea, în patru tranșe a câte 250 de lei.

Beneficiarii români care se bucură de acest ajutor de la stat sunt cei vulnerabili, conform ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș.

Bani pentru românii vulnerabili

„Sprijinul pentru alimente și mese calde acordat românilor vulnerabili continuă și în 2023, odată cu majorarea cu 12,5% a pragului de venit până la care se acordă dreptul. Astăzi au fost virate sumele pentru prima tranșă de anul acesta, adică a tranșa a V-a din program, de care vor beneficiază aproape 2,4 milioane de români. Ne respectăm astfel promisiunea față de oameni, aceea de a avea grijă de nevoile lor imediate”, a declarat acesta.

Cei care primesc aceste vouchere sociale, drept ajutor de la stat sunt:

– pensionarii care fac parte din sistemul public de pensii, pensionarii din evidențele caselor de pensii sectoriale și receptorii drepturilor oferite în baza legilor cu caracter specific, achitate de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare obținute sunt mai mici sau egale cu suma de 1.500 lei, pentru viramentele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul actual;

– persoanele ( atât copii, cât și adulți) încadrate în grad de handicap sever, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii obținute sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei pentru tranșele din anul precedent, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru viramentele din anul actual;

– familiile care au minim 2 copii în îngrijire, ale căror încasări lunare obținute pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei vizavi de viramentele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul acesta;

– familiile care au un singur părinte, ale căror încasări lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranșele din anul precedent, respectiv mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul actual;

– familiile și persoanele fără partener care au hotărât dreptul la ajutorul social;

– persoanele care nu au adăpost, exact cum sunt stabilite conform prevederilor legale valabile.

Vouchere de 1.400 de lei pentru energie

De asemenea, conform ministrului Boloș, românii din mediile vulnerabile vor primi pentru anul 2023 vouchere de energie, ce îi vor ajuta să-și achite facturile. Aceste vouchere au valoarea totală de 1.400 de lei, însă ele sunt livrate în două tranșe egale cu 700 de lei fiecare.

„De asemenea, românii din medii vulnerabile primesc 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie. Adăugând la acestea sprijinul pentru rechizite și îmbrăcăminte acordat elevilor, trusourile pentru mamă și nou-născut, voucherele pe care le pregătim pentru îmbunătățirea condițiilor de locuit și pentru achiziționarea de electrocasnice, putem vorbi în 2023 despre un amplu pachet de măsuri sociale finanțat din fonduri europene – 1,8 miliarde de euro într-un singur an”, a declarat ministrul Marcel Boloș, conform antena3.ro.