10 motive pentru care ar trebui să iei micul dejun în fiecare dimineață:

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei pentru că reface necesarul de glucoză și oferă nutrienții esențiali pentru buna funcționare a organismului, oferindu-i energie de care are nevoie. Un mic dejun sănătos îți hrănește corpul și te ajută astfel să faci alegeri sănătoase la prânz și cină.

Din păcate, multe persoane renunță la micul dejun preferând să doarmă mai mult ori speră că reducând numărul de mese vor slăbi. Adevărul este că micul dejun te ajută să slăbești mai repede.

1. Micul dejun te ajută să pierzi în greutate. Oamenii care nu mănâncă dimineața au șanse cu 50% mai mari să se îngrașe.

2. Micul dejun îmbunătățește performanța intelectuală. Îți mărește nivelul de concentrare, îmbunătățește memoria și alte abilități mentale.

3. Micul dejun e un început nutritiv bun. E dovedit științific că cei care au obiceiul de a mânca dimineața au un stil de viață mai sănătos.

4. Micul dejun îți reactivează metabolismul. După ce te trezești, ar trebui să iei un mic dejun bun pentru a-ți întări metabolismul și pentru a declanșa procesul de ardere a grăsimilor.

5. Micul dejun ajută la reducerea anxietății. Dacă mănânci bine dimineața, nu îți va mai fi foarte foame și nu vei mai mânca prea mult la prânz.

6. Micul dejun îmbunătățește performanțele atletice. Îți oferă vitamine și substanțe nutritive. Prin urmare, vei avea energie și vei fi gata să faci exerciții fizice și să arzi depozitele de grăsime.

7. Micul dejun reduce riscul apariției unor boli. O dietă sănătoasă reduce riscul apariției hipoglicemiei, hipotensiunii și diabetului.

8. Micul dejun îți îmbunătățește dispoziția. E dovedit. Deși sună ciudat, substanțele nutritive pe care le obții dimineața chiar te fac mai fericit.

9. Micul dejun îmbunătățește sănătatea inimii. Un mic dejun sănătos îmbunătățește nivelul de colesterol din sânge.

10. Micul dejun îți îmbunătățește relațiile cu familia. Micul dejun e un moment excelent pentru a petrece timp cu familia. Așadar, în loc să-l sari, bucură-te de el.