Ce alimente te fac să te ÎNGRAȘI în funcție de forma corpului:

Toate tipurile de corp sunt unice şi frumoase, dar te-ai întrebat vreodată de ce unele femei depozitează grăsime în anumite zone ale corpului? Unele femei tind să se îngrașe în zona mijlocului, altele în jurul șoldurilor și coapselor. Toate avem „zone problemă”. Iată ce alimente ar trebui să consumi pentru a slăbi și pentru a te menține sănătoasă:

1. Dreptunghiular
Deși e puțin probabil să te îngrași dacă ai șolduri înguste și o talie nedefinită, ar trebui să consumi alimente bogate în grăimi sănătoase (avocado, migdale, somon etc.) și proteine din plante. Nu mânca prea multe dulciuri sau fast food.

2. Măr
Dacă aceasta este forma corpului tău, tinzi să te îngrași în zona mijlocului. Prin urmare, cel mai bine e să mănânci puțin și des – de șase ori pe zi, porții mici. Consumă alimente bogate în fibre, fructe, legume, vitamina C și produse lactate cu puține grăsimi. Evită alimentele care provoacă gaze și balonare – fast food, pâine, anumite legume.

3. Pară
Acest tip de siluetă presupune că șoldurile sunt mult mai mari decât bustul. Cele cu siluetă de pară tind să se îngrașe în zona șoldurilor și a coapselor și s-ar putea să aibă probleme cu retenția de apă. Consumă pepene roșu sau ananas, deoarece îți curăță corpul, îndepărtând toxinele care îți încetinesc metabolismul, dar și ceai verde. Evită alimetele bogate în sodiu – sarea, pâinea, orezul.

4. Clepsidră
Deși aceasta e cel mai dorit tip de siluetă, femeile – clepsidră tind să se îngrașe uniform pe tot corpul și nu au masă musculară. E mai probabil să ai un nivel ridicat de zahăr în sânge, așa că alege alimente cu un indice glicemic scăzut și mănâncă cinci – șase mese mici pe zi. Mănâncă mai multe fructe și legume proaspete și consumă grăsimi sănătoase. Evită alimentele rafinate (pâinea albă, tăițeii, orezul).