Fiica cea mare, Lorena, a avut nevoie de ajutor

Durere mare în familia lui Balaci, după ce fostul fotbalist s-a stins din viață, duminică, 21 octombrie. Medicii de la Spitalul din Craiova au încercat să îl resusciteze, însă nu au mai putut face nimic pentru el, potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean din Craiova, Cristina Geormăneanu. Ilie Balaci nu a mai ajuns la spital.

Trupul fostului fotbalist a fost depus în aplauzele celor care erau prezenți, la capela bisericii. Fiica cea mare, Lorena, era slăbită, abia se mai putea ține pe picioare, iar când a ajuns la biserică, a avut nevoie de ajutor. Soţia lui Ilie Balaci, Dana, a fost ajutată de cealaltă fiică, Luana, să urce scările din cauza stării în care se afla.

Fostul mare fotbalist va fi înmormântat la Craiova, în Cimitirul Sineasca, lângă tatăl său. Ilie Balaci a murit duminică, la vârsta de 62 de ani. Ilie Balaci era supranumit „Minunea Blondă” şi a fost considerat unul dintre cei mai de seamă fotbalişti români.

A fost deschis un dosar de moarte suspectă a fost deschis în cazul morții lui Ilie Balaci. Purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru, a explicat pentru Mediafax că este necesară respectarea unor norme procedurale.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat că a trimis corpul de control la Craiova, pentru a verifica modul exact în care a acționat ambulanța în cazul lui Ilie Balaci.

„Ilie Balaci este eroul nostru național și familia a ridicat niște suspiciuni legate de modul în care a acționat ambulanța. În aceste condiții, este de datoria noastră să verificăm exact ce s-a întâmplat acolo. Astfel, o echipă a Ministerului Sănătății, împreună cu reprezentanți ai Departamentul pentru Situații de Urgență se deplasează astăzi (luni, n.r) la Craiova pentru a putea verifica aceste lucruri. În maxim două zile (se va încheia ancheta, n.r.)”, spus ministrul Sănătății, Sorina Pintea, pentru sursa citată.