O casă de vis unifamilială cu un interior ce merita vazut si o suprafată de 135 m²

Intalnim din ce in ce mai des terenuri si parcele disponibile pentru a fi achizitionate, dar care sunt limitate si au suprafete mici de incadrare. Ce facem atunci cand detinem un teren de dimensiuni mici pe care dorim să construim casa de vis dorită? Echipa noastră a găsit o propunere care merită prezentată.

Este o casă de vis destinată unei familii de 3-4 membrii,  estetică din punct de vedere arhitectural. Cu scopul de a limita desfasurarea pe teren , specialistii au dezvoltat un proiect cu o suprafată construită la sol de 67,2 mp, constructie alcatuită din parter si o mansardă cu suprafata de 68,2 mp si care beneficiază de toate facilitatiile necesare unei familii.

Alegerea acestei solutii a determinat organizarea spatiilor si relatiilor dintre ele, distribuind zona de zi pe parter si zona de noapte pe mansardă. Accesul se face printr-un vestibul (4,5mp) deschis ce are incorporate spatii pentru depozitare si care face legatura si cu garajul (34,9mp) destinat folosirii celei de a doua masini. Din hol (7,8mp) putem observa proiectia verticală a scărilor ce fac legatura cu zona de noapte, au fost gandite separat de zonele principale ale casei si dau un efect de retragere.

 

Lateral este dispusă o baie de serviciu (3,4mp) iar pe axa centrală a casei de vis este pozitionată zona de zi. Designul acesteia a fost făcut ca să sublinieze comunicare dintre spatii si astfel s-a realizat un open-space cu o bucătarie cu blat deschis si bar incorporat, avand alaturi zona pentru servirea mesei (23,8mp) si zona de socializarea a livingului (27,7mp) ce are un artificiu structural incredibil, isi păstreaza inaltimea pană in acoperis.

Efectul spatiului inchis este tăiat de peretele mare vitrat al livingului care scoate in evidentă terasa exterioară ce se află in continuarea livingului si creeaza armonie in trecerea dintr-o zonă in alta. Urmarind verticalitatea casei de vis, ajungem in zona de noapte, reprezentată ca spatiu intim de odihnă care a fost gandită să deservească unei familii prin uitilitatea incăperilor.

Astfel avem două dormitoare single cu suprafete de (11,2mp) si (12,7mp) care beneficiază de un balcon comun si o baie (7,4mp) accesibila din hol, iar dormitorul matrimonial (23mp) are ca avantaj un dressing propriu si un balcon. Ca si interior casa de vis a fost gandita practic si i-au fost incoporate finisaje moderne cu accent de lemn in tonalitati calde ce dau efectul unui camin călduros.

Contrastand cu acesta , exteriorul a rezultat cu o combinatie de finisaje din tencuială, si piatră naturală, cu deschideri mari vitrate ce dau transparentă, iluminare naturală si formează un cadru de vis in perspectiva casei. Culorile au fost alese in functie de peisajul gradinii inconjuratore dar si de solutia constructie versus natura prin nuante de gri. Casa se remarcă prin frumusetea si armonia elementelor , are un echilibru deosebit si se poate modela dupa cerintele orcarei famillii.

sursa : projektyjwizja.pl