Cum se curăță rapid aragazul

Este locul în care se adună foarte multe bacterii din cauza grăsimii scurse, a umidității și a resturilor de mâncare. Mai mult, ochiurile de aragaz par a fi cele mai sensibile la murdărire. Uneori, nu reușim să le curățăm suficient nici cu cele mai scumpe soluții chimice din comerț. Din fericire există o metodă simplă prin care îndepărtezi rapid orice urmă de murdărie.

Atunci când faci mâncare este inevitabil ca aragazul să nu se murdărească. Imediat ce ai terminat de gătit, este inevitabil să apară pete de grăsime, mâncare arsă ori altfel de murdărie. Pentru a scăpa de un chin, după ce ai terminat de gătit trebuie să cureți aragazul cât mai repede. Și aceasta pentru ca murdăria să nu se întărească.

În rândurile următoare vă propunem o metodă foarte simplă care vă scutește de efort. Așadar, grăsimea scursă, umiditatea şi resturile de mâncare sunt condiţii ideale pentru dezvoltarea bacteriilor. Iar aragazul de inox necesită o atenţie deosebită deoarece suprafața lui se poate zgâria foarte uşor.

Ochiurile de aragaz sunt cel mai greu de curățat
Indiferent dacă gătești mult sau puțin, ochiurile de la aragaz sunt cele care se murdăresc cel mai tare. Și oricâtă atenție le-am acorda, uneori cu greu le putem curăţa. Evident, în comerț există fel de fel de prafuri de curăţare ori soluţii speciale cu rol de îndepărtarea grăsimii. Din nefericire, uneori și acestea se dovedesc neputincioase în lupta cu murdăria. Ba chiar pierdem și o groază de timp pentru a freca sau curăța suprafața aragazului.

Însă exista însă o metodă foarte simplă care rezolvă acest neajuns. Și aceasta nu doar că ne scuteşte de efortul fizic, dar are și rezultate foarte bune în comparaţie cu soluțiile amintite. Iar cei care nu au încercat încă această metodă ar trebui să nu mai stea pe gânduri.

Cum se curăță rapid aragazul
Iată ce aveți de făcut pentru a scăpa de murdăria de pe ochiurile de aragaz. Puneţi fiecare ochi într-o pungă ermetică, de tip ziploc. În aceasta trebuie să presărați praf de amoniac şi apă caldă. Lăsaţi soluția să acţioneze peste noapte. Veți vedea că a doua zi, fără niciun efort, ochiurile de aragaz sunt curate lună.

Dar mai întâi de toate trebuie să te asiguri că bucătăria ta este bine ventilată. Și aceasta pentru că mirosul de amoniac este periculos şi poate provoca ameţeli ori senzaţii de leşin. Nu în ultimul rând, şi grătarul de la aragaz poate fi curățat cu această soluție. Numai că în acest caz aveți nevoie de un sac de polietilenă, care poate fi închis ermetic.

Și apa oxigenată te ajută să cureți aragazul
Un alt truc, la fel de simplu, vă şi lustruieşte ochiurile de la aragaz. Evident, nici de această dată nu va trebui să depuneți vreun efort. În acest caz trebuie să adăugaţi în punga închisă ermetic o pastă din bicarbonat de sodiu şi apă oxigenată. Acum, grăsimea va avea un duşman în plus, iar obiectele metalice vor căpăta strălucire. Astfel, la sfârșit aragazul va arăta ca nou, iar de-acum înainte veți ști cum se curăță rapid aragazul.