Proiect detaliat pentru casă de vis p+m si garaj avand o suprafată de 139.6 mp

Tot mai multi locuitori din marele orase aleargă dupa confortul unei locuinte pe terenurile libere din zona urbană si nu numai. Pentru cei dintre dumneavoastră care au suprafete disponibile – un lot de minim 500-600 mp, vă propunem astazi un proiect pentru o casă cu amprentă la sol de 139.6 mp, regim de inăltime P+M , design impunator, cu o arhitectură modernă si  spatii generoase la interior.

Această casă de vis este perfectă pentru o familie cu trei persoane. Intreg ansamblul fiind unul aerisit si extrem de inteligent compartimentat. Accesul se face in două moduri, prin intrarea principală care ne conduce către o terasă mică, de aproximativ 6 mp, sau cu ajutorul intrarii secundare din spatele casei , accesul realizandu-se printr-o terasă de aproximativ 8 metri pătrati.

Casa are structură din cadre de beton armat grinzi + stalpi de sustinere, cu zidarie din BCA. Conform planului architectural parterul locuintei este structurat in: vestibul de 3.3 m², dressing 4,2 m², 1 dormitor de 9.3 m², scări 1,7 m² , un coridor de 7,4 m², cameră + dining de zi de 28,5 m², o bucătărie de 14,9 m² , cameră centralei 4,1 m², baie 2.6 m² , 1 garaj de 21,7 m².

Livingul si bucataria sunt de tip open space, spatiul destinat ferestrelor este generos, foarte luminos, lăsand posibilitatea proprietarului să aiba vedere atat către curtea casei cat si in spatele casei. Locuinta iese in evidenta prin contrastul cromatic dintre acoperișul inclinat , cu sarpanta din lemn , invelit cu tabla lindab și finisajele exterioare ale pereților, placate cu panouri din caramida decorativa.

Accesul principal se face prin uși mari de termopan, tamplaria ferestrelor si usilor fiind din Pvc. Bucătaria este alaturată pentru servirea mesei, aceasta măsurand aproximativ 10 mp si avand acces exterior către terasa de la intrarea in locuintă. Garajul are pardoseală din gresie, usile sunt cu deschidere electrică .

Mansarda casei este partială, nu se intinde pe toată suprafata casei. Conform schitei arhitecturale mansarda este compartimentată in : un coridor de 7,9 m² ,  mezanin 10,2 mp , un dormitor de 14,9 mp ,  un dressing de 4,3 m² , un dormitor de 14,3 mp , un dormitor de 11,4 m² si o baie de 4,7 mp.

Odata ajunsi la mansardă  , descoperim un hol generos care ne conduce catre principalele incaperi. Dormitoarele sunt bine iluminate cu lumină naturală prin ferestrele montate pe cele două părți ale casei.Dormitorul mic de 11.4 mp poate fi transformat in birou. Pretul estimativ al acestei case de vis este de 58.000 euro ( aproximativ 414 euro/mp de constructie).

Dacă doriti să achizitionati proiectul complet al acestei case sunati la 0753-356-576 – arhitect Radu Serbănescu.

Sursa: www.casevis.ro