Casă de vis cu structură mixtă în suprafață de 97 m²

Casele combinate, reprezintă în zilele noastre o soluție, asa-zisa, de compromis, între cei care adoră casele din lemn şi admiratorii caselor de zidărie, în sensul că asigură o îmbinare tehnică optimă, şi o soluție financiară de compromis, între celelalte două variante constructive.

O casă construită pe structură mixtă este în majoritatea cazurilor compusă din beton şi zidărie portantă la parter, şi structură uşoara din lemn pentru etaj. Astfel de clădiri pe structură mixtă devin o combinație practică şi elegantă deopotrivă la exterior.

Soluția este una eficientă pentru cei care vor să îşi extindă locuințele din diferite motive, întreaga locuință căpătând la final un aspect unitar prin tencuirea uniformă a fațadei.

Exteriorul poate fi placat  cu caramidă aparentă, gletuită şi tencuită (este mai ieftină, mai subțire, nu are rol de suport structural ci doar decorativ asigurând şi o bună izolație termică/hidro).

Un prim proiect prezentat al unei astfel de construcții , detaliat de noi astăzi ne înfațisează o locuință modernă cu o amprentă la sol de 126 mp, şi o suprafață utilă de 97 mp, edificată pe un teren cu dimensiunile 13.2 m x11.4 m.

Casa atrage toate privirile datorită fațadei sale frumoase, marcate de contraste, cu aceleași detalii de piatră şi lemn captând toată atenția privitorului.

Casa este un spațiu ideal pentru o familie tânăra cu un copil, având două dormitoare, unul de 20mp celalalt de 11 mp, are o zonă de living în suprafață de 23 mp, putând cu uşurință a fi împărțită în două, respectiv living cu sală de mese, ambele conectate la o terasă spațioasă  descoperită în suprafață de 30mp. Cele două dormitoare comunică între ele printr-un hol de 2.5 mp, şi au acces către o baie de 5 mp.

Intrarea în locuință este făcută dintr-un vestibul de 3.2mp, de unde se face trecerea către un wc de 2.2mp şi către bucătărie de 16 mp.

Arhitectura modernă, organizarea spațială și primitoare crează o atmosferă intimă asigură integrarea acestui design de casă în orice locație, indiferent de caracteristicile sale.

Pentru aceia dintre dumneavoastră care îşi doresc o locuinţă unică, care să nu semene cu a vecinilor şi care să iasă în evidenţă prin detalii inedite, dar de bun gust, proiectul prezentat de noi astăzi poate fi soluția ideală.

Varianta “la cheie ” a unei astfel de  construcții (nu include costul terenului) a fost estimată la prețul de 46.000 euro, aproximativ 474 euro/mp . Fotografiile din interiorul casei au rolul de a vă inspira în decorarea casei. Dacă v-a plăcut proiectul acestei case de vis cu structura mixta  şi considerați că poate fi o sursă de inspirație pentru proiectele dumneavoastră viitoare vă invităm să-l distribuiți şi prietenilor de pe facebook. Vă mulțumim.

 

Sursa: houzbuzz.com si icase.ro