Casă cu arhitectură boemă în suprafață de 152 mp

Într-o tară sufocată de oraşe cu multe blocuri, locuri de parcare şi mult prea puţin spaţiu verde, orientarea către soluţii de construcție pentru edificarea caselor de locuit care să aibă şi puțin spațiu împrejur, a devenit o adevarată provocare pentru constructori. Proiectul de casă prezentat astăzi a fost gândit pe un teren cu forma semiovală.

Casa este deschisă, te invită să intri, să traieşti, şi să comunici cu membrii familiei in perfectă armonie. Poziționarea casei a fost aleasă special astfel încât să existe lumina naturală pe tot parcursul zilei. Este destinată celor care vor să fie în pas cu tehnologia cu bunul gust şi mai ales celor care vor să iasă din tiparele de design clasice.

Aspectul exterior cu mica boltă la intrare, varfurile din lemn asemănătoare țepuselor de pe pe vremuri, te duc cu gândul la o casă concepută pentru zânele din poveşti. Datorită formei terenului dar şi a poziționării casei, în spate, terenul permite amenajarea unei mici grădini, a unei terase ce poate deveni o adevărată oază de relaxare pentru familie.

Având un stil arhitectural deosebit, elegant, casa cu 4 camere spațioase, este construită pe o amprentă la sol  de 145 mp, are un unghi al acoperişului de 30˚ şi a fost edificată pe o parcelă de teren  cu o formă semiovală de 24.9m x 16.4 m.

Tehnologia constructivă a casei prevede fundații din beton, pereții din căramidă, acoperişul din țiglă ceramică gri. Intrarea în locuință se face urcând câteva trepte ,care ne vor conduce direct într-un vestibul de 10.4m, care comunică şi cu bucătăria open space în suprafață de 14.5m, cu camera centralei de 7.1m şi o toaletă de serviciu de 4.8m. Bucătăria comunică cu sufrageria şi locul de luat masa în suprafață de 54.2mp.

Sufrageria are acces la o terasă  destul de întinsă în formă semirotundă, prevazută cu un şemineu de exterior. In partea de est a locuinței au fost gândite cele 3 dormitoare, dormitorul 1 de 11.3 m şi dormitorul 2 de 11,9 m, fiind desparțite de dormitorul mare al casei printr-un hol de 6.9m. De asemenea aici găsim şi scările de acces către podul casei. Podul locuinței poate fi amenajat cu încă o cameră în suprafață de 33,4.

La capatul holului avem o baie de 5.3 m. Dormitorul mare al casei are o suprafață de 17.2 m,cu  baie proprie de 8.6m. La interior, forma uşilor gândită pe semirotund pentru a capta cât mai multă lumină, ne cucereşte din prima clipă, te duce cu gândul la conacele de pe vremuri.

 

Sursa: e-projekty.pl