Casă de vis mică cu o suprafată de 98 m²

Cu intentia de a vă oferi sugestii noi, dar si de a vă surprinde, vă prezentăm o casă de vis mică si unică ce atrage imediat privirile trecătorilor. Pentru a intelege cat de interesantă este constructia in sine , vă atragem atentia asupra volumului care are o formă geometrică neregulată, cu zone de plin-gol ce ajută să rupă monotonia compacta si dă un aspect dinamic casei de vis .

Propunerea este una indrazneată deoarece a fost gandită cu o fundatie solida si un soclu inalt pentru a proteja constructia de umiditatea ridicată a solului si chiar de efectele extreme ale conditiilor meteo sau altor calamităti, cum ar fi alunecari de teren, inundatii.

Datorită faptului că a fost concepută cu o rezistentă ridicată, nu a fost nevoie să aibe o formă si planuri compacte. Din fatada principală, avem acces dintr-o galerie exterioară deschisă, cu un acoperis in două ape, sprijinit pe stalpi si trepte ridică nivelul podelei la inaltimea de 1,05 m in casă. Din vestibul (6.5mp) se formează o deschidere mare intre living (30mp) si zona pentru servirea mesei (10mp), bucataria (16,5mp) functionand ca spatiu inchis, separată de această zonă de zi .

Ideea a fost să se pună accent pe spatiul de socializare ca zonă principală de activitate, să fie central la fel cum reiese si din plan, iar celelalte functiuni să fie retrase si intime. Mergand pe această viziune a interiorului, intre zona de zi si zona de noapte s-a dispus un sas (3mp) intre ele, pentru a nu fi o trecere bruscă.

Dormitoarele sunt spatioase, cel matrimonial (14mp) avand baie proprie (2mp) iar al doilea (14mp) o baie (2mp) cu acces din sas. Exteriorul casei de vis se remarcă prin modularea pe linii orizontale a finisajelor si a materialelor folosite, care au si un efect de protejare cat si estetic, subliniază stilul clasic si dau impresia unei arhitecturii rurale.

Culorile alese pun in evidenta fatadele iar acoperisul are o ceramică de un contrast puternic care poate fi solicitat pe alta culoare. Ca si concept, este o casă deosebită cu un interior cald si linistit care ofera sigurantă mai ales din punct de vedere al structurii.

Poate fi construită in orice zonă, plus ca are si o mica terasă in fata intrarii si este ideală dacă o combinăm cu o gradină de arbusti, astfel am avea o compozitie amplă cu formă neregulată a casei.

sursa ; myhomemyzone.com