O româncă contabilă face mobilă dintr-un material cu totul și cu totul special

O româncă contabilă face mobilă dintr-un material cu totul și cu totul neobișnuit. Deși pare ciudat, astfel de obiecte le vinde cu sute sau chiar cu mii de lei!

O femeie din Satu Mare, de profesie contabilă, face mobilă din dantelă croşetată, și vinde astfel de obiecte cu sute sau chiar cu mii de lei. Obiecte similare se vând în străinătate cu preţuri foarte mari, ca şi cum ar fi mobilă de lux, relatează digi24.ro.

„După ce este foarte bine fixată, foarte bine întinsă, se impregnează cu pensula, cu rășina epoxidică, și se lasă timp de şapte zile până când se întărește”, a povestit Silvia Junjan pentru postul de televiziune.

Sursa foto: Pagina de Facebook Silvia Junjan

Ea croşetează modelele, le mulează pe un şablon, foloseşte o răşină specială ca să dea formă şi obţine tot felul de obiecte de mobilier. Într-un an, mobila creată i-a umplut o cameră întreagă.

Sursa foto: Pagina de Facebook Silvia Junjan

„Întâmplător am dat peste modelul realizat de marele designer olandez Marcel Wandres și mi-a plăcut foarte tare și am zis: <Ce frumos! Asta și eu pot să fac!>”, a mai spus Silvia Junjan pentru digi24.ro.

Sursa foto: Pagina de Facebook Silvia Junjan

Deși este de profesie contabilă, Silvia a descoperit că este foarte talentată la croșetat. Femeia a pus mâna pentru prima dată pe andrele acum 40 de ani: „Nu exista internet, nu exista televiziune pe timpul ăla și atunci femeile seara torceau, iar fetele, noi, croșetam”.