Cum poți să ascuți o răzătoare veche

Răzătoarea este o ustensilă extrem de utilă în bucătărie. Gospodinele active o folosesc de câteva ori pe săptămână. De aceea, de la un timp, răzătoarea nu mai taie la fel de bine ca la început.

Zimții orificiilor se tocesc, iar legumele nu se mai rad cum trebuie, ci mai mult se rup.

Unii dintre noi am avut chiar ghinionul să cumpărăm de la început o răzătoare care nu taie bine.

Ce putem face în acest caz? Cu ce poate fi ascuțită răzătoarea ca să fie la fel de funcțională ca la început?

În nici un caz nu trebuie să vă debarasați de ea. Înainte de a o înlocui cu una nouă, încercați metoda de mai jos.

Oricine poate folosi această soluție naturală și simplă. Nu aveți nevoie de un bărbat care să se ocupe de acest lucru.

Singura ustensilă de care aveți nevoie este o cană sau un bol de ceramică.

Cu marginea de pe fundul vasului de ceramică începeți să frecați ușor orificiile răzătoarei.

Ea va funcționa ca o răzătoare. Nu trebuie să frecați energic. În câteva minute zimții vor deveni din nou tăioși și vor rade legumele excelent!

După ce ați terminat de ascuțit răzătoarea și sunteți mulțumiți de rezultate, spălați-o cu detergent de vase și clătiți cu apă curată.

Dacă ați avut succes cu această metodă, nu uitați să o împărtășiți și cu prietenii sau cunoscuții voștri.

Oricine gospodină trebuie să știe acest truc.

Vestea bună este că puteți folosi această metodă inclusiv pentru cuțite pe care le folosiți în mod obișnuit în bucătărie sau pentru cuțitele de mașina de tocat carne. Funcționează la fel.