Unde trebuie pus bradul de Crăciun pentru a nu avea ghinion

Specialiștii în arta Feng Shui atrag atenția asupra modului în care trebuie poziționat corect bradul de Crăciun, astfel încât să avem armonie în casă.

Este bine să știți că anumite zone din casă atrag sau emană energii pozitive, ce pot fi amplificate cu ajutorul obiectelor de decor. Aceste zone (numite zone „bagua”) corespund punctelor cardinale și se află în relație de compatibilitate cu unul sau două dintre cele cinci elemente vitale: Apa, Lemnul, Focul, Pământul și Metalul, scrie casadex.ro.

Cum bradul pe care îl impodobești de Crăciun aparține, prin natura lui, de elementul Lemn, e indicat să-l plasezi într-o zona compatibilă cu acest element, pentru a putea beneficia de energia sa.

Cele mai bune zone ale încăperii in care îți poți pune bradul, conform regulilor Feng Shui, sunt:

– colțul de est (care simbolizeaza Sănătatea și Familia);

– colțul de sud-est (Bani și Abundența);
– colțul de sud (Faimă și Reputație).

Totuși, dacă structura camerei nu permite o astfel de amenajare și ești nevoit să amplasezi bradul într-un loc ce nu corespunde principiilor Feng Shui, poți contracara energia negativă alegând cu băgare de seamă culorile pe care le folosești la decorațiunile bradului.

Astfel, un brad așezat în colțul nordic al camerei (colțul Carierei) trebuie decorat în culori specifice elementor de Apă și Metal (albastru, gri, negru, alb).

Dacă pomul de Crăciun stă în casa ta în colțul de nord-est (colțul pentru Auto-cultivare), folosește culorile corespunzîtoare elementelor de Foc și Pământ (roșu, roz, galben, tonuri pământii).

În colțul de vest (Creativitate) sunt benefice culorile specifice elementelor de Pământ și Metal (gri, tonuri pământii, alb).

Pentru bradul amplasat în colțul de nord-vest (Relații și Prietenie) folosește decorațiuni în culorile indicate pentru zona de vest, iar dacă pomul de Crăciun și-a găsit locul în centrul camerei (Inima), urmează indicațiile pentru colțurile de nord-est și sud-vest.

Pentru a atrage bunăstarea și prosperitatea, înțelepții chinezi ne sfătuiesc să decorăm bradul cu bănuți din ciocolată. Îngerii și heruvimii aduc liniște și pace, așa că poți înlocui steaua din vârful pomului cu un ornament în forma unui înger auriu sau argintiu.