Una dintre cele mai frumoase românce, aleasă ambasadoare pentru Campionatul European de Volei

Adelina Ungureanu va fi ambasadoarea României, alături de Nneka Onyejekwe, pentru EuroVolley 2021, la care ţara noastră va găzdui una dintre grupe. Anunţul a fost făcut de forul european.

Adelina Ungureanu şi Nneka Onyejekwe au fost alese amasadoarele României pentru Campionatului European de volei.

”Este o onoare să mă aflu printre jucătoarele alese să promoveze . Să concurez într-un eveniment atât de important în ţara mea este un sentiment extraordinar şi o şansă unică. Sunt fericită să fac parte din această călătorie şi sunt sigură că EuroVolley 2021 va fi o experienţă uimitoare pentru toţi”, a declarat Adelina Ungureanu, citată de news.ro.

Considerată una dintre cele mai frumoase sportive din România, Adelina Ungureanu joacă în Italia la Cuneo Granda Volley. Ea s-a transferat aici în 2019, când a plecat de la CSM Bucureşti din cauza salariilor restante.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adelina Ungureanu (@adelinaungureanu)

Adelina Ungureanu a mai jucat la Agroland Timișoara și Dinamo București. Ea a cochetat cu sportul de la cele mai fragede vârste. A copilărit la Botoşani, unde părinţii erau instructori de înot.

„La trei ani, m-au aruncat în bazin, aşa am început cu înotul. Am făcut și tenis câțiva ani. La volei am fost pentru prima oară atunci când aveam șapte ani”, a povestit Adelina, pentru csmbucuresti.ro, pe când îmbrăca tricoul bucureştencelor.

În vârstă de 20 de ani, Adelina a fost nevoită să plece de acasă de la vârsta de 14 ani. ”Venise vremea liceului și am ales, pentru a continua în tandem școala și voleiul, Timișoara. Era tocmai în celălalt capăt al țării! A fost o alegere grea, foarte grea. Mă despărțeam de ai mei. Am simțit însă că asta trebuie să fac. M-am trezit brusc obligată să spăl, să calc, să-mi fac ordine, ceea ce nu porea făceam acasă. M-am simțit singură și cu o mulțime de responsabilități”, a mai dezvăluit Adelina pentru sursa citată.

Campionatul European de volei feminin se va desfăşura între 18 august – 4 septembrie 2021 în România, Croaţia, Bulgaria şi Serbia. Grupa din care fac parte tricolorele va avea loc la Cluj.