Românii, chemați din nou în armată. Decizia luată de Ministerul Apărării Naționale

În ultimele zile, au început exerciții militare de mobilizare a rezerviștilor pe teritoriul României, conform deciziei luate de Ministerul Apărării Naționale. Primul exercițiu s-a desfășurat la Călărași, iar ulterior au mai avut loc și alte exerciții în Ilfov. Rezerviștii cuprinși în planurile de mobilizare au fost chemați la unitățile militare pentru două sau trei ore. Iată care a fost motivul!

Ministerul Apărării Naționale a început exercițiile de mobilizare pe teritoriul României, iar primul exercițiu s-a desfășurat la Călărași.

Prefectura Călărași a demarat un astfel de exercițiu de mobilizare a rezerviștilor pentru a verifica care este stadiului pregăririi populației, economiei naționale, dar și a teritoriului pentru apărare. Acest exercițiu este condus de Ministerul Apărării Naționale, în cooperare cu Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații și Serviciul de Telecomunicații Speciale.

La exercițiile de mobilizare care au început marți la Călărași au fost chemați militari, luptători ai trupelor speciale din Poliție, SRI, Serviciul de Telecomunicații, dar și rezerviștii. În total, la acest exercițiu au participat câteva mii de persoane.

Exercițiul a avut loc în mai multe zone considerate strategice. Militarii rezerviști au fost chemați câteva ore la unitatea militară „în vederea desfășurării unor activități specifice de pregătire și actualizare a datelor de evidență militară, potrivit prevederilor legale în vigoare”.

Potrivit autorităților, aceste exerciții de mobilizare se planifică și organizează periodic în toate județele țării.