Carmen Iohannis, schimbare totală. Nu mai arată deloc cum o ştiai! Cum s-a afişat soţia lui Klaus Iohannis la un eveniment după o lungă absenţă în spaţiul public

Carmen Iohannis, soția președintelui României, a avut o apariție publică impresionantă cu ocazia dezvelirii statuii lui Samuel von Brukenthal din Sibiu. Prima doamnă a României a arătat fenomenal. Cum s-a îmbrăcat partenera de viață a lui Klaus Iohannis.

Sâmbătă, 11 septembrie, preşedintele României Klaus Iohannis a fost prezent la ceremonia de dezvelire a statuii baronului Samuel von Brukenthal în Piaţa Mare din Sibiu, cu ocazia aniversării a 300 de ani de la naşterea acestuia.

Monumentul impunător a fost dezvelit în prezența primarului Sibiului Astrid Fodor, a liderului țării și a soției sale Carmen Iohannis, care a atras atenția tuturor celor prezenți la ceremonie. Prima doamnă a României a avut o apariție de neuitat, așa cum ne-a obișnuit de fiecare dată.

Soția lui Klaus Iohannis a captat privirile tuturor românilor prezenți la festivitatea din Sibiu. Carmen Iohannis și-a lăsat părul mai lung și a purtat o rochie albă, simplă și impecabilă.

Semnată de celebrul designer român Andreea Tincu, vestimentația i-a pus în evidență silueta frumoasă. Prima doamnă a României radiază de fericire, de parcă ar fi întinerit cu 10 ani. Carmen Iohanis le-a dăruit un zâmbet larg jurnaliștilor și oficialilor prezenți la ceremonie, reușind să atragă atenția tuturor.

„Locul în care ne aflăm este cea mai bună ilustrare a forţelor care au contribuit la dezvoltarea Sibiului şi a perspectivelor sale. În cel mai amplu spaţiu public al comunităţii, între locurile spiritualităţii şi instituţiile locale, se ridică, de peste 200 de ani, reperele majore ale culturii şi europenităţii noastre: palatul, muzeul, colecţia şi biblioteca lui Samuel von Brukenthal.

Amplasarea aici a unei statui în memoria lui Brukenthal este un omagiu adus preţioasei sale moşteniri, o confirmare a convingerii sale că la temelia bunei guvernanţe stau educaţia şi cultura, forţe care dau posibilitatea participării responsabile a cetăţenilor la construirea propriului viitor.

Simbolic, de acum înainte, în această piaţă se întâlnesc fondatorul primului muzeu de pe teritoriul de azi al României, cea mai strălucită personalitate a saşilor transilvăneni, cu ctitorul şcolii româneşti de peste Carpaţi, Gheorghe Lazăr”, a declarat Klaus Iohannis, după dezvelirea statuii din Piața Mare din Sibiu.

„Amplasarea aici a unei statui în memoria lui Brukenthal este un omagiu adus prețioasei sale moșteniri, o confirmare a convingerii sale că la temelia bunei guvernanțe stau educația și cultura, forțe care dau posibilitatea participării responsabile a cetățenilor la construirea propriului viitor.

Simbolic, de acum înainte, în această piață se întâlnesc fondatorul primului muzeu de pe teritoriul de azi al României, cea mai strălucită personalitate a sașilor transilvăneni, cu ctitorul școlii românești de peste Carpați, Gheorghe Lazăr!

Educația și cultura mai au un rol esențial – așezarea unei societăți pe temelia solidă dată de un sistem de valori în care performanța, munca, talentul și integritatea să aibă un loc de cinste. Aceeași misiune o are și viziunea România Educată, care sunt convins că va însemna reconectarea cu performanța istorică în domeniul învățământului, precum și racordarea cu bunele practici internaționale, pentru a răspunde provocărilor prezentului, dar și a viitorului.”, a completat liderul statului român.