Prin ce a trecut Ivan Patzaichin în ultimele luni de viață. Se deplasa cu cadru metalic, nu voia să vorbească nici la telefon

Ivan Patzaichin a trecut prin momente dificile în ultimele luni de viață. Din cauza b.olii sale, legendarul canoist ajunsese să se deplaseze cu ajutorul unui cadru metalic și refuza să vorbească la telefon.

Potrivit unor surse ale Impact.ro, Ivan Patzaichin era internat la Spitalul Elias după ce a fost diagnosticat cu o b.oală incurabilă. Marele sportiv nu a vurt să fie văzut în starea în care ajunsese din cauza b.olii. Spunea că își dorește ca lumea să-l știe așa cum a fost.

Ivan Patzaichin se deplasa cu ajutorul unui cadru metalic și refuza să vorbească la telefon. Telefonul său mobil era la fiica lui, Ivona Beatrice. Ea îi spunea cine l-a sunat, iar el decidea cu cine să vorbească.

Ivan Patzaichin urma să meargă să se trateze în străinătate, în Turcia sau Israel, după ce a acceptat cu greu această variantă. Însă, din păcate, celebrul canoist n-a mai apucat să facă acest lucru.

În urmă cu câteva luni, Ivan Patzaichin a trecut printr-o cumpănă din cauza b.olii, dar medicii de la Spitalul Elias din București au reușit să-l stabilizeze.

Familia lui Ivan Patzaichin a transmis un mesaj scurt și tulburător pe pagina lui de Facebook în urma de.c.esului său: ”Ivan a plecat. Și nu se mai întoarce. Familia”. Anunțul a iscat numeroase comentarii prin care mulți români și-au exprimat regretul.

”E legendă… un CampiOM s-a transformat în stea. Ivan Patzaichin a plecat dintre noi. Povestea sa e povestea succesului, a bunului simț și al caracterului. E povestea unui fiu al Deltei care a dat înapoi înzecit și a inspirat oamenii să trăiască frumos.

Dincolo de medaliile strălucitoare, 7 olimpice ( 4 de aur), cele 21 mondiale (9 de aur), a fost un OM dăruit și generos. Drum lin, Ivan! Veșnic în inimile noastre! Con.doleanțe familiei! Dumnezeu să îl ierte și să odi.hnească!”, a fost mesajul pe care l-a publicat pe Facebook Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

După ce s-a retras din viața sportivă, Ivan Patzaichin a înființat Asociația “Ivan Patzachin – Mila 23” și a pus bazele proiectului ”Rowmania” , o campanie națională de promovare a patrimoniului local. Dincolo de performanța legendară pe care a făcut-o în sport, marele canoist a fost și un afacerist de succes.