Raed Arafat a făcut anunțul: Vom avea nevoie de certificat verde și la mal

După ce mai multe județe din țară au intrat în scen.ariul ro.șu din cauza creșterii alarmante a cazu.rilor de C.OV.ID-1.9, s-au impus noi restricții care țin de certifi.catul verde. Acum, vom avea nevoie de certi.ficat verde și în zona food-court a mall-urilor care se află în zonele roșii.

Raed Arafat a anunțat, vineri, că persoanele care vor să meargă la restaurantele din interiorul mall-urilor trebuie să prezinte certifica.tul verde, pentru a demonstra că sunt vac.cinate, tes.tate sau trecute prin bo.ală.

„Am fost întrebaţi ce se întâmplă cu zonele din mall unde se serveşte masa. Astfel, hotărârea de ieri prevede că zonele respective vor trebui delimitate, nu înseamnă că se construieşte un perete sau aşa ceva, dar se delimitează intrarea în zona respectivă, se intră printr-un anumit loc, în care se prezintă certif.icatul verde.

Intrarea la food-court, cum se spune, sau la restaurantele din interiorul mall-urilor se va face tot cu cer.tificatul verde. Se aplică aceeaşi regulă”, a explicat secretarul de stat, Raed Arafat.

În scenariul r.oșu, accesul la mai multe activități se face doar prezentând cert.ificatul verde.

Certifi.catul verde C.OV.ID-19 va fi solicitat la intrarea în localuri, restaurante, evenimente publice și private, concerte, spectacole și piscine.

În zonele în care incidența a depășit pragul de trei inf.ectări la mia de locuitori sau este mai mică sau egală cu șase la mia de locuitori, va fi permisă participarea exclusivă a persoanelor care se încadrează în următoarele categorii:

-vac.cinate împotriva COV.ID-19 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de imu.nizare;
-confirmate negativ în urma testării R.T-PC.R pentru infe.cţia cu CO.V.ID-19, rezultatul să nu fie mai vechi de 72 de ore, confirmate negativ în urma testării antig.en rapid pentru infe.cţia cu CO.VID-19, rezultatul să nu fie mai vechi de 48 de ore;
-să se afle în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării inf.ectării cu viru.sul COV.ID-19.