Masca de protecție devine din nou OBLIGATORIE pe stradă! CNSU a decis!

Masca de protecție devine din nou obligatorie pe stradă, este decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

CNSU a adoptat în ședința de joi hotărârea prin care reintroduce obligativitatea purtării măștii de protecție pe stradă și în spațiile publice închise și deschise.

Masca de protecție devine obligatorie pe stradă atât pentru cei nev.accinați, cât și pentru cei vac.cinați, trecuți prin boală sau cei care s-a testat anti-CO.VID. Această măsură se va aplica în toate localitățile în care rata de incidență cumulată la 14 zile a cazurilor de CO.VID este mai mare de 6 la mia de locuitori.

”Se propune ca în toate localitățile în care incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, să fie instituită obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne, în toate spațiile publice închise și deschise”, se arată în Hotărârea CNSU.

Totodată, CNSU a decis ca elevii să meargă fizic la școală indiferent de rata de incidență, cu criteriile clare pentru suspendarea orelor în funcție de evoluția numărului de infe.ctări și teste rapide de salivă, pentru monitorizarea situației epide.miologice.

În situația în care rata de infec.tare cu CO.VID-19 sare de pragul de 6 la mia de locuitori, magazinele se închid la ora 22:00, iar nunțile și botezurile se vor desfășura cu un număr limitat de participanți cu condiția va.ccinării sau a trecerii prin bo.ală, testarea fiind eliminată.