Anunț de la Florin Cîțu. Se întâmplă în România! Accesul blocat în magazine!

Premierul interimar Florin Cîțu a declarat, joi, după ședința de Guvern, ca ia în calcul introducerea certificatului verde în toate activitățile economice.

În urma ședinței de Guvern, de joi, 14 octombrie, premierul interimar Florin Cîțu a mai declarat că certificatul verde de vacci.nare ar putea fi necesar chiar și în magazine.

Premierul demis a fost întrebat după ședința de Guvern, care a avut loc joi, 14 octombrie, dacă ia în calcul caran.tinarea Bucureștiului și județului Ilfov pentru două săptămâni. Cîțu a răspuns clar și concis: ”Nu în acest moment. Și anul trecut a fost această discuție și nu a funcționat”.

Totodată, premierul interimar a precizat că ia în calcul alte măsuri pentru a com.bate răspândirea vir.usului, iar una dintre acestea ar fi introducerea certificatului de vacci.nare în toate activitățile economice.

”Dar ne uităm la alte măsuri care să împiedice răspândirea viru.sului. Un lucru pe care l-am discutat cu ministrul Sănătății este acela de a cere certificatul verde pentru toate activitățile economice în care intrăm în contact cu persoane.

Dacă vrem să avem economia deschisă, ar ajuta foarte mult.

Nu am discutat despre a reduce numărul orelor de funcționare în weekend pentru activități economice. A avea certificat verde pentru orice activitate economică e un pas important, ne gândim la acest lucru”, a precizat Cîțu.

Accesul oamenilor în magazine va fi restricționat?
Florin Cîțu a fost întrebat dacă prin luarea acestei decizii de introducere a cerificatului verde în magazine accesul oamenilor va fi restricționat, acesta a spus că: ”Este doar o triere. Dacă te vac.cinezi, trecut prin bo.ală sau te.stat(…) Aș merge și pe ideea introducerii certificatului verde și în magazine”.