Valeriu Gheorghiţă, anunţul care aduce o mare schimbare în România:

Medicul militar Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul care vine cu vești importante pentru România. Coordonatorul campaniei de va.ccin.are naționale împotriva Co.v.id-1.9 a oferit detalii despre ceea ce s-a întâmplat în ultimele 72 de ore în țara noastră, oferind date îmbucurătoare în contextul valului patru al pa.nde.miei.

Coordonatorul campaniei naţionale de v.acci.nare împotriva Co.vid-1.9, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că numai în ultimele 72 de ore s-au administrat peste 360.000 de doze de v.ac.cin. Astfel, imunizarea românilor a început să capete dimensiuni tot mai importante pentru depășirea pa.nde.miei.

În România, după cele mai recente date, peste 40% dintre cetățenii cu vârsta de peste 18 ani au fost va.cci.nați. Se pare că maratonul de va.ccin.are din București, dar și noile restricții i-au determinat pe români să vină în centrele deschise pentru imunizarea cu unul dintre serurile disponibile an.ti-C.ov.id.

În ultimele trei zile, întreaga ţară a fost într-un maraton de vac.cina.re pentru că, în ultimele 72 de ore, la nivel naţional, peste 360.000 de doze au fost administrate. Sunt peste 260.000 de persoane care au venit pentru doza 1, ceea ce reprezintă aproape jumătate din numărul persoanelor care s-au v.acc.inat în ultimele patru săptămâni cu doza 1.

Este o creştere extrem de importantă şi de dorit a numărului de persoane care în aceste zile s-au adresat către centrele de vacc.in.are (…). Îi încurajez şi pe cei care nu sunt decişi să se va.ccin.eze, să se adreseze către centrele de vac.ci.nare. Datoria noastră este să creştem progresiv capacitatea de v.acci.nare, aşa încât în următoarele săptămâni să putem atinge rata de cel puţin 70% persoane va.ccin.ate din populaţia adultă. În acest moment, avem peste 40% rată de acoperire vac.cina.lă în rândul populaţiei adulte, de peste 18 ani, a declarat, duminică seară, Valeriu Gheorghiţă.

Valeriu Gheorghiță a precizat faptul că decizia de a organiza Maratonul de vaccinare din Capitală a fost una de bun augur. Coordonatorul campaniei naționale de imunizare an.ti-Co.v.id a precizat că peste 29.000 de persoane au ajuns în unul dintre cele șase centre deschise în București în acest weekend.

Dacă ne referim la datele de la Maratonul de vac.cinar.e de la Bucureşti, sunt peste 29.000 de persoane până la această oră care s-au va.cci.nat în cele şase centre de v.acci.nare. Dintre acestea, sunt peste 21.000 de persoane care au primit prima doză de va.c.cin, a mai menționat Valeriu Gheorghiţă.

Totodată, medicul a precizat că se dorește ca și alte orașe mari ale țării să preia acest model al bucureștenilor și să se organizeze mai multe astfel de maratoane de va.ccina.re. De asemenea, în București, vor fi organizate astfel de evenimente la fiecare final de săptămână, până la sfârșitul anului.

Împreună cu Universitatea de Medicină Carol Davila, Colegiul Medicilor şi Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, ne-am gândit şi vom organiza la fiecare sfârşit de săptămână un maraton de vac.cin.are în municipiul Bucureşti identificând un centru de v.accin.are care să aibă program extins. Tocmai de aceea, până la finalul anului sperăm să atingem acel prag de imunizare colectivă prin vac.cin.are, a declarat Gheorghiţă.

Pentru că rata de va.ccin.are a crescut semnificativ în acest weekend, la numărul de persoane imunizate contribuind și maratonul organizat la București, medicul Valeriu Gheorghiță a precizat că speră ca exemplul să fie preluat. Astfel, mai multe orașe ale României ar putea să organizeze maratoane de vac.cina.re în viitor.

Lansez pe această cale invitaţia tuturor Universităţilor de Medicină şi Farmacie din ţară, de asemenea, tuturor Direcţiilor de Sănătate Publică ca în marile oraşe să organizăm astfel de evenimente de va.ccin.are care să asigure la final de săptămână o creştere a capacităţii de vac.cina.re. În ultimele săptămâni am deschis progresiv noi centre de vacc.ina.re, noi cabinete de vaccinare şi sperăm ca în următoarea perioadă să ajungem la 150.000, chiar 200.000 de doze administrate în fiecare zi, a mai declarat Gheorghiţă.