Vestea momentului: „Este timpul ca oamenii să-și dea seama”

Revenirea la normalitate nu poate fi posibilă, în condițiile în care numărul infec.tă.rilor crește. Acest anunț vine din partea unui expert în va.cc.inuri, care afirmă că oamenii trebuie să facă mai mult decât să se va.cci.neze, dacă vor să oprească pan.de.mia, potrivit Walesonline. Avertismentul vine din țara cu cel mai mare grad de va.ccina.re, care se confruntă cu un alt val de in.fe.ctări.

Adam Finn, care face parte din Comitetul mixt de vac.ci.nare și imunizare din Regatul Unit, a declarat pentru BBC că este evident că asistăm la o „creștere reală” a cazurilor de co.ronav.irus.

”Se pare că toată lumea s-a întors la obiceiurile de dinainte. Bănuiesc că majoritatea oamenilor nu mai fac teste rapide, de flux lateral și, drept rezultat, observăm mai multe inf.ec.ții ca niciodată în această pa.nd.emie”, a afirmat Finn. El a subliniat că vac.cin.urile sunt eficiente pentru a împiedica intern.ările, dar nu pot opri in.fectă.rile, scrie Walesonline.

Va.cci.narea nu rezolvă problema. Dacă vrem să vedem cifrele în jos, trebuie să facem mai mult
„În niciun caz, vacc.inar.ea nu rezolvă problema. Dacă vrem să vedem cifrele în jos, trebuie să facem mai mult decât atât. Este timpul ca oamenii să-și dea seama că nu putem reveni la normalitate”, a mai spus expertul.

Afirmațiile sale vin în contextul în care Marea Britanie se confruntă din nou cu un număr uriaș de inf.ec.tări. Țara se îndreaptă spre un alt val al pan.de.miei, care poate fi la fel de sever ca ultimul, avertizează experții. De altfel, în ultimele zile, Marea Britanie a înregistrat aproape 50.000 de cazuri noi de i.nfec.tare.

Secretarul pentru afaceri și energie, Kwasi Kwarteng, a declarat recent că Guvernul nu vrea să revină la un lock.down în timpul iernii. „Nu vrem să revenim la blocare sau la restricții suplimentare”, a afirmat el, adăugînd că lansarea vacc.inu.lui pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani trebuie să crească.

După cum a relatat recent Bloomberg, miniștrii britanici au dezvăluit luna trecută un ”plan C.ov.id de iarnă”, un fel de „Plan B”, conform căruia măsurile care includ măștile obligatorii, certificatele de va.ccin.are și munca de acasă ar putea reveni dacă i.nfect.ările nu scad.

Deși la primul lockdown guvernul de la Londra a promis că va fi singurul, au urmat încă două și o serie de restricții interminabile. Deși în decembrie 2020, guvernul de la Londra a decis să ridice car.antin.a, promițând oamenilor un Crăciun normal, autoritățile au fost nevoite să reimpună restricțiile din cauza creșterii caz.urilor de C.OV.ID. Relaxarea totală a venit abia la 19 iulie.