Carantină totală în România de Crăciun și de Revelion! Soluția propusă in Parlamentul României

Carantina în România de Crăciun și de Revelion este soluția care ar putea salva mii de vieți, propune Parlamentul României.

Radu Ciornei este de părere că implementarea carantinei în perioada 10 decembrie și 10 ianuarie ar putea salva mii de vieți în românia. De asemenea, acesta sunține că școlile nu ar fi trebuit să reînceapă acum.

Imunologul Radu Ciornei susține că impunerea carantinei în România în perioada 10 decembrie și 10 ianuarie ar putea salva mii de vieți.

”Voi fi scurt și tranșant. În acest moment al pa.ndemiei, în care mor într-o zi mai mulți oameni decât are România membri ai Parlamentului, sau dacă ar cădea toate aeronavele Tarom trimise în teritoriu, școala nu poate fi deschisă.

Cu acest grad de ocupare în ATI, a trimite școala și absolut tot ce se poate în online și munca de la domiciliu sunt o obligație. Ceea ce fac astăzi guvernanții prin neinstituirea stării de urgență la acest grad de încărcare în spitale și rată de de.cese este gen.ocid. Eu cred că un lockdown între 10 decembrie și 10 ianuarie, ce va fi h.ulit și de comercianți, și de multe alte categorii, poate salva câteva mii de vieți, până în luna aprilie”, a scris Radu Ciornei pe pagina de Facebook.

Deputatul USR a mai precizat că măsurile luate pe termen scurt nu vor da rezultate, mai ales că, rata de infe.ctare este alarmantă. Va.ccinarea masivă fiind singura soluție în acest context al pand.emiei de coro.navirus care a atins praguri alarmante.

”Așa cum observăm de o lună, nu putem face nimic pe termen scurt. Pe termen mediu și lung, la această rată de inf.ectare și ocupare a paturilor în ATI doar vacc.inarea masivă poate diminua treptat rata dec.eselor. În acest moment, dacă am fi avut 10.000 de paturi ATI, să știți că toate ar fi fost ocupate, pentru că dorim ca formele medii să beneficieze de cel mai bun tratament.

Vacc.inarea nu este un remediu miraculos cu eficacitate de 100%, însă, cu siguranță, descrește probabilitatea unor forme grave de b.oală cu 90%. Odată ce pacienții se prezintă în UPU cu forme foarte grave, acel punct de la care afectarea pulmonară și sistemică este foarte greu de tratat este depășit, boala devine o loterie în care Tocilizumabul, anticorpii monoclonali sau Remdesivirul nu mai au aceeași eficiență ca în cazul în care aceste medicamente sunt administrate la primele semne de agravare a unei forme medii”, a mai adpăugat celebrul imunolog român.