Vești proaste pentru 74.000 de români! Se întâmplă din decembrie. Ministrul Sănătății a făcut anunțul în miez de noapte

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a venit cu vești proaste pentru români. Aceștia riscă să nu-și primească salariul.

Cseke Attila a anunțat că angajații din sistemul sanitar, în lipsa unei rectificări bugetare, riscă să nu-și primească salariul. Potrivit ministrului interimar, cei din sistemul medical ar trebui să primească salariul pe 15 decembrie, însă lucrurile nu sunt clare până în acest moment.

Ministrul interimar al Sănătății a precizat, miercuri seară, că peste 74.000 de angajați din sistemul medical riscă să nu-și primească salariul din cauza lipsei rectificării bugertare. Cseke Attila a declarat că oamenii ar trebui să primească salariul pe 15 decembrie.

Acesta a mai precizat că în următoarele două săptămâni trebuie găsite soluții juridice, în lipsa rectificării bugetare.

”Pe partea de buget al MS, ceea ce finanţăm noi – cheltuieli de personal – avem 74.000 de angajaţi care trebuie să primească salariu (…) Pentru luna decembrie, care înseamnă salariul pentru munca din luna noiembrie, nu avem asigurată această sumă. Soluţiile pot fi găsite, resurse financiare am înţeles că există, trebuie găsită soluţia juridică, legală prin care acest lucru se rezolvă”, a declarat Cseke Attila.

Cseke Attila a mai precizat că situația nu este gravă, însă a adus în discuție acest subiect pentru a nu se ajunge în situația în care aceste salarii să nu poată fi plătite.

”Încă nu suntem, nu am depăşit o anumită limită după care nu poate fi gestionată, sau am intra în întârziere de plată a salariilor la 15 decembrie, dar am semnalat această problemă pentru că (…) trebuie să nu ajungem într-o asemenea situaţie”, mai spune minsitrul interimar al Sănătății.

Ministrul interimar al Sănătății a mai spus că printre cei 74.000 de angajați care trebuie să-și primească salariile se numără personalul de la Unitatea de Primiri Urgențe, medici și asistenți, personalul din DSP-uri, personalul din serviciile de Ambulanță, dar și rezidenți.
”Trebuie să fim cu toţii responsabili (…) Eu am această speranţă că lucrurile se pot rezolva”, a mai declarat Cseke Attila, precizând că în următoarele 10-12 zile trebuie găsită o soluţie, fie rectificare bugetară, dar este nevoie e Guvern instalat pentru asta, sau altă soluţie legală.