Adevărul despre sparanghelul vândut în supermarketurile de la noi

Există două categorii de oameni: cei care iubesc sparanghelul şi cei care îl evită. Totuşi, ştim multe cazuri când cei care nu consumau sparanghel au început s-o facă, în mod constant, odată ce l-au încercat. Vrem să mănânci mai sănătos şi mai verde şi pentru asta îţi dezvăluim câteva beneficii ale sparanghelului care te vor convinge să-l pui în farfurie, mai des!

Proprietăţile anti-aging ale sparanghelului lupta împotriva declinului cognitiv la care este supus creierul nostru, odată cu trecerea timpului. Această legumă este bogată în acid folic care, alături de vitamina B12, întârzie instalarea declinului cognitiv, notează elle.ro.

O porţie de sparanghel conţine o doză însemnată de Vitamina K – aproximativ, 70% din totalul zilnic recomandat. Această vitamina este esenţială pentru menţinerea sănătăţii şi forţei sistemului tău osos şi ajută la prevenirea osteoporozei şi a osteoartritei. Un motiv suficient de bun pentru a include sparanghelul în meniul tău, nu-i aşa?

Vitamina A din compoziţia acestei legume te poate ajută să îţi păstrezi ochii sănătoşi, deoarece ajută reţină să absoarbă lumina. De asemenea, acest element conţine şi proprietăţi care lupta împotriva instalării cancerului.

Pentru că aspectul părului nostru nu este doar o problema ce ţine de vanitate, află că sparanghelul te ajută să îl menţii sănătos şi strălucitor! Antioxidanţii, calciul şi Vitaminele A şi C din compoziţia sparanghelului te ajută să ai o podoabă capilară sănătoasă şi stimulează foliculii de par, care produc sebum. Acesta este asemeni unui balsam natural şi hidratant pentru părul tău, făcându-l mai puternic şi evitând că părul să devină uscat şi fragil.