Organizația Mondială a Sănătății a făcut un anunţ de ultimă oră despre varianta Delta. E mai rău decât s-a crezut iniţial

Varianta delta, detectată pentru prima dată în India cu puțin mai puțin de un an în urmă, reprezintă acum 99% din cazurile secvențiate de Co.vid-19 la nivel global, făcând-o mai răspândită decât orice altă tulpină, au declarat marți oficialii Organizației Mondiale a Sănătății, conform publicației CNBC.

Aproape toate cele până la 900.000 de cazuri de C.ovid secvențiate la nivel mondial în ultimele 60 de zile au provenit din tulpina deltă, a declarat Maria Van Kerkhove, responsabilul tehnic al OMS pentru Co.vid, în timpul unei întrebări și răspunsuri transmise pe canalele de socializare ale organizației.

„Delta este într-adevăr cea dominantă”
Comentariile lui Van Kerkhove vin pe fondul unei creșteri internaționale a infecțiilor cu Co.vid, determinată de creșterea numărului de cazuri în Europa. Continentul a reprezentat aproximativ 60% din cele peste 3,3 milioane de cazuri noi de C.ovid din lume săptămâna trecută, a spus Van Kerkhove.

„Delta este într-adevăr cea dominantă”, a spus Van Kerkhove. „Și există două variante de interes – mu și lambda – pe care le-am urmărit și noi, dar din nou, acolo unde delta este prezentă, delta preia controlul.”

Van Kerkhove a spus că Europa a reprezentat mai mult de jumătate din cei puțin sub 50.000 de d.ecese globale de C.ovid în ultima săptămână, o creștere cu 5% a dec.eselor pe tot continentul. Cazurile de Co.vid la nivel mondial au crescut în ultimele patru săptămâni consecutive, a adăugat ea.

Scăderea utilizării măștilor și distanțarea socială sunt de vină pentru creșterea în Europa, a declarat Van Kerkhove la un briefing săptămâna trecută . Ea a avertizat marți că societățile care se redeschid în emisfera nordică în această iarnă ar putea duce la o creștere a bolilor respiratorii în lunile următoare, inclusiv gripa și alți agenți patogeni.

Anumite țări europene suportă greul creșterii. Germania a stabilit luni o medie record de aproape 39.300 de cazuri noi pe șapte zile, în creștere cu aproape 40% față de săptămâna anterioară.

„Pan.demia se îndreaptă în direcția greșită în acest moment”, a spus Van Kerkhove.