Noul Ministru al Sanatatii schimba toate restrictiile! Ce se intampla de Sarbatori

Noul ministru Sănătății schimbă strategia de comunicare în criza sanitară și impune alte măsuri cu scopul de a preveni dezastrul la nivel național care a avut loc în valul patru. Profesorul Alexandru Rafila nu este de acord cu multe dintre deciziile luate până acum de către autorități.

Noul ministru al Sănătății este de părere că pregătirea valului 5 al pan.demiei în România trebuie să înceapă cât mai repede, și că schimbarea strategiei de comunicare, împreună cu câteva măsuri sunt esențiale pentru bunul mers al lucrurilor. Rafila consideră că în ultimele luni au fost luate măsuri prea dure care au au fost explicate populației și de aici au apărut și discriminările.

Nici cu impunerea certificatului verde nu este de acord profesorul Rafila care a spus că aceasta ar trebui să fie o măsură previzibilă, aplicată cu intermitențe, după un anumit prag al numărului de cazuri.

Propunerea pe care am făcut-o eu se referă la faptul că acest certificat verde nu trebuie perceput ca o metodă de constrângere în ceea ce privește imunizarea, a spus Alexandru Rafila.

Scopul noului ministru al Sănătății este ca românii să perceapă imunizarea ca un act de protecție individuală și colectivă, și nu ca un fenomen de constrângere.

Ministrul Sănătății: primele măsuri le vom lua săptămâna viitoare. Ce se întâmplă de sărbători
Alexandru Rafila a precizat că în cursul săptămânii viitoare va avea o întâlnire cu medicii de familie și tot atunci vor fi luate primele măsuri cu privire la luna decembrie și sărbătorile de iarnă. În ceea ce privește măsurile de relaxare luate cu ocazia Zilei Naționale a României, când vor avea loc parada și alte manifestări, Rafila spune că le va analiza și va comunica ulterior ce este de făcut.

Primele măsuri le vom vedea săptămâna viitoare, când trebuie să ne întâlnim cu medicii de familie (…) Trebuie să văd exact în ce constau aceste relaxări. Și când am fost la audieri (în Parlament – n.r.), am încercat să transmit un mesaj: să fim cumpătați, în primul rând, și să lămurim lumea că aceasta este soluția, să-și protejeze persoanele vulnerabile din familie prin va.ccinare, a mai spus Alexandru Rafila.

Reamintim faptul că autoritățile au anunțat că de 1 decembrie, la parada de la Arcul de Triumf este permis accesul la cel mult 400 de persoane în zona oficială, iar la alte manifestări din țară vor fi prezente cel mult 200 de persoane.

Evenimentele la instituțiile publice vor fi organizate cu cel mult 300 de persoane la sediile centrale ale instituţiilor publice și cel mult 150 de persoane la sediile locale ale instituţiilor publice.

De Crăciun, spectacole, concerte, festivaluri publice și private, evenimente culturale doar până la ora 21.00, cu mai puțin de 1.000 de persoane.

Acces la petrecerile de Crăciun și Revelion doar cu certificat verde, pentru persoanele imunizate sau trecute prin boală.