Stirea zilei de la Pfizer! Anunțul sfârșitului de an a venit chiar acum. Toată lumea îl aștepta

Vestea momentului la nivel mondial. În contextul îngrijorărilor în fața tulpinii Omicron a corona.virusului, producătorul farmaceutic Pfizer vine cu informații de ultimă oră. Acesta anunță un nou va.ccin împotriva variantei Omicron.

Compania farmaceutică Pfizer vine cu noi precizări. În contextul îngrijorărilor la nivel înalt referitoare la modul în care varianta Omicron se răspândește, sursa citată precizează că va.ccinul pe care l-a dezvoltat împotriva variantei Omicron este aproape gata. Totodată, Pfizer mai anunță că serul va fi disponibil în primăvara anului viitor, potrivit Blick.ch.

Deși până acum Pfizer anunță că vaccinul său anti-Omicron va fi lansat în primăvara lui 2022, Sabine Bruckner, șefa Pfizer Elveția, a venit cu alte clarificări. Mai exact, aceasta susține că până la momentul actual nu este clar dacă acest ser este într-adevăr necesar în fața noii tulpini a corona.virsului.

De asemenea, în tot acest timp, Pfizer continuă să investigheze cât de eficient este vaccinul anterior în fața noilor variante care apar în continuare. Totodată, Pfizer mai analizează dacă este necesară o ajustare și o pregătește.

Referitor la eficiența va.ccinurilor de până acum, Sabine Bruckner susține în schimb că până în prezent, după va.ccinarea de rapel, protecția împotriva Omicron la adulți este de 25 de ori mai mare.

Totodată, ea a subliniat faptul că ”boosterul are sens, mai ales pentru a vă proteja de o evoluție gravă a bolii”. Amintim faptul că Pfizer face deja demersuri și pentru pastilele anti-co.vid pe care le produce.

Compania farmaceutică este în contact cu autoritatea de supraveghere Swissmedic și cu Oficiul Federal de Sănătate Publică pentru aprobarea pastilelor antivirale. Dar nu există încă nicio terapie antivirală de la Pfizer care să fi primit aprobare în Elveția. Dar Bruckner este încrezătoare că Pfizer va face afaceri cu guvernul federal.

De menționat este faptul că Pfizer ar trebui să aibă suficiente date până la începutul anului 2022, care ar putea fi puse la dispoziția Swissmedic pentru a începe investigația. Dacă totul merge bine, terapiile antivirale ar putea ajuta la supraaglomerarea spitalelor.

Amintim faptul că varianta O.micron este cea care a stârnit un val de îngrijorări la nivel mondial. Raportată de OMS la data de 24 noiembrie, noua tulpină a virusului s-a extins deja în mai puțin de o lună în peste 75 de țări la nivel mondial, inclusiv în România, care a raportat 25 de infectări. Deși până acum, formele de infectare nu sunt grave, experții rămân vigilenți, iar țările continuă să impună restricții.