Peste 300 de lei în plus la salariu! Anunțul momentului pentru angajații din România

Florin Cîțu a făcut un anunț important despre salariile românilor. Ce a declarat fostul premier al României?

Florin Cîțu a vorbit duminică, 13 februarie, despre salariile din România și soluțiile care ar putea duce la creșterea acestora. Liberalul susține că reducerea CAS de la 25% la 20% ar însemna aproximativ 317 lei în plus în buzunar pentru românii cu salariul mediu.

Cresc salariile pentru toți românii?
Fostul premier Florin Cîţu a reacţionat sâmbătă, printr-o postare pe Instagram, la informaţia potrivit căreia în 2021 au fost înregistrate cele mai mari încasări din TVA la buget, afirmând că aceasta este şi consecinţa reducerii taxelor.

„Mai mulţi bani la buget după ce am redus taxele. Am arătat că se poate”, a scris Florin Cîțu pe pagina sa de Instagram.

Florin Cîţu a prezentat soluţii pentru a creşte salariile pentru toţi românii: „Soluţii: 1. Reducerea contribuţiilor – mai mulţi bani în buzunarele românilor. 2. Reducerea TVA – temperează inflaţia. Reducerea CAS de la 25% la 20% – aproximativ 317 lei în plus în buzunar pentru românii cu salariul mediu.”

De asemenea, Florin Cîţu a postat pe pagina sa de Instagram că Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a rambursat TVA în valoare de 22 de miliarde de lei în 2020 şi de 24 de miliarde de lei în 2021, în timp ce statul a încasat din TVA 61 de miliarde de lei în 2020 şi 79 de miliarde de lei în 2021, care devine astfel cel mai bun an pentru veniturile bugetului de stat.

„În 2021, guvernul Cîțu a alocat cea mai mare sumă pentru investiții din buget, comparativ cu anii anteriori. Și, foarte important, banii alocați investițiilor au fost bine folosiți: la finalul lui 2021, bugetul alocat investiţiilor a fost executat în proporție de 96%.

Concret, execuția bugetară pe anul trecut arată că investițiile au fost în valoare de 59,27 mld lei, în creștere cu 11,5% comparativ cu anul precedent când au fost în valoare de 53,17 mld lei (un plus de 6,1 mld. de lei).