Decizia de ultimă oră luată de președintele american Joe Biden în ce privește Ucraina în urma convorbirii de 40 de minute cu președintele ucrainean Zelinski

Presedintele american Joe Biden a deblocat 350 de milioane de dolari pentru echipament militar destinat Ucrainei in razboiul cu Rusia.

Presedintele american Joe Biden a deblocat 350 de milioane de dolari pentru ajutor militar oferit Ucrainei in mijlocul raz.boiului care a inceput in urma cu doua zile. Intr-un memorandum adresat Secretarului de Stat, Antony Bliken, Biden a cerut 350 de milioane de dolari sa fie alocati echipamentului militar pentru apararea Ucrainei.

Aceasta este cea de-a treia transa de bani data de SUA Ucrainei. Ultimele dati au fost alocat sprijin financiar Ucrainei in valoare de 60 de milioane si 250 de milioane de dolari potrivit cnn.com.

Ultima transa de bani in valoare de 350 de milioane de dolari a venit in urma discutiei telefonice de 40 de minute intre Biden si presedintele ucrainian Volodemir Zelenski in care au discutat solutii concrete de aparare.

In aceste momente se duc lupte grele in inima capitalei Ucrainei, Kiev. Mai multe explo.zii si focuri de ar.ma au fost auzite pe strazile Capitalei in mai multe zone printre care si Gradina Zoologica din Kiev. Un al doilea avion militar rusesc ar fi fost doborat la 58 de kilometri de Kiev.

Armata ucraineană a anunţat că a respins un atac al forţelor ruse peo stradă din Kiev. „Atacul este respins”, a anunţat armata ucraineană, într-un mesaj pe Facebook, în care prezintă o fotografie cu un nor mare de fum ridicându-se în mijlocul unei zone urbane.

Potrivit Reuters, este vorba de o bază militară care ar fi fost atacată de forţele ruse. Armata anunţă că „lupte grele” se duc la Vasilkiv, la 30 de kilometri de Kiev, unde ruşii încearcă să aducă paraşutişti.