Cuvintele sfasietoare ale unei fetite ucrainene de 9 ani

Medicii chirurgii din Kiev au amputat bratul unei fetite de 9 ani pentru a-i salva viata dupa ce a fost prinsa intr-un schimb de fo.curi si bombar.damente in incercarea de a fugi din calea invaziei. Din pacate, tatal copilei nu a reusit sa supravietuiasca.

Copila, cunoscuta sub numele de Sasha, se afla la recuperare intr-un spital din Kiev. In urma cu sapte zile fugea din calea luptelor, in suburbia Hostomel din Kiev, alaturi de tatal, mama si sora ei, cand masina lor a fost atacata de armata rusa.

Tatal ei a fost u.cis, dar ea, mama si sora ei au reusit sa scape fugind in mijlocul strazii, apoi adapostindu-se intr-o pivnita. Dar Sasha fusese impusca.ta iar starea ei era grava. Fetita si-a revenit, apoi si-a pierdut cunstiinta de mai multe ori timp de doua zile, inainte de a fi transportata la un spital din apropiere, pe o targa provizorie, de catre voluntari care fluturau un steag alb in fata soldatilor rusi.

„Nu stiu de ce m-au impus.cat rusii. Sper ca a fost un accident si ca nu au vrut sa ma raneasca. Am fost impus.cata in brat. Am alergat dupa sora mea. Mama mea a cazut. Am crezut ca este sfarsitul. Dar ea nu era moar.ta, ci doar se adapostise de focu.ri de arma. Se ascundea. Atunci mi-am pierdut cunostinta. Cineva m-a dus intr-o pivnita. Am primit ceva tratament acolo. Si apoi unii oameni m-au dus pe un prosop la spital”, a marturisit Sasha, de pe patul de spital.

Suburbiile de nord-vest: Gostomel, Irpin si Bucha se afla in prima linie a bataliei pentru Kiev. Armata Rusa a lansat un atac masiv asupra acestor orase in speranta de a trece prin apararea ucraineana si de a captura capitala.

Sasha isi doreste un brat artificial roz, acoperit cu flori

La Spitalul Central Irpin, Bucha, chirurgul vascular Dr. Vladislav Gorbovec, a depistat ca cangrena se raspandise si a luat decizia de a amputa bratul stang al fetei. Sasha ar fi mu.rit altfel.

„Sasha este unul dintre copiii care au suferit rani groaznice in batalia pentru Kiev. Aceasta fata a fost adusa la Spitalul Central Irpin cu rani groaznice. Fusese impusca.ta in timp ce fugea din Gostomel impreuna cu parintii ei. Tatal ei a mu.rit in timp ce incerca sa ii scoata cu masina din mijlocul bombar.damentelor. Fata, sora si mama ei si-au gasit siguranta intr-o pivnita. Au stat acolo doua zile in timp ce pe strazile de deasupra lor s-au purtat lupte.

A fost ranita grav, si-a pierdut cunostinta si a delirat. Soldatii rusi au incercat sa patrunda in pivnita. Au tras in usa si au tipat la oameni sa iasa. In cele din urma, fata a fost adusa la spital de catre civili care fluturau un steag alb in timp ce alergau prin zona de lupta. A primit tratament de urgenta la Spitalul Central Irpin, care se afla de asemenea sub fo.c de ar.ma. Doctorul a descoperit ca cangrena se raspandise in tot bratul. A fost nevoie sa il amputeze pentru a-i salva viata. A fost apoi transportata la o clinica privata din Kiev. Ea este unul dintre copiii care au suferit rani groaznice. Toti si-au pierdut cel putin unul dintre parinti”, a declarat Dr Gennadiy Druzenko, de la primul Spital Voluntar Mobil.

Acum, fetita de 9 ani, a cerut un nou brat artificial roz, acoperit cu flori, scrie Daily Mail. Asistenta care a tratat-o pe Sasha pe Sectia 5 a Spitalului Central Irpen, din Bucha, a laudat-o pentru puterea si curajul ei.

Ea a spus: „Primul lucru care mi-a spus Sasha a fost; ‘Te rog sa fii sincera, am mana stanga sau nu?’
— Nu stiam ce sa spun. Nu stiam daca sa nu spun nimic, sa mint sau sa-i spun adevarul.

„Ce ii spui unui copil care sufera, dar care stie ca a suportat asta.

„Ea a intrebat daca ar fi sanatoasa si daca poate avea un nou brat artificial roz, colorat cu flori.

— E atat de puternica. Ea nu plange pentru ca stie ca doar oamenii slabi plang.

„Ea ne-a multumit ca i-am salvat viata si ca ne-am ingrijit de ea”.

Asistenta a adaugat: „Sunt atat de suparata si simt atat de multa ura fata de oricine impus.ca si muti.leaza copiii”.