Grupul de hackeri Anonymous a spart serverele serviciilor secrete ruse. A descoperit o convorbire secretă între Vladimir Putin şi ministrul rus al Apărării

În timp ce forțele ucrainene luptă împotriva invaziei armatei ruse, hackerii din întreaga lume au provocat perturbări infrastructurii digitale a Rusiei. De data aceasta, hackerii din grupul Anonymous au spart serverele serviciilor secrete ruse și au descoperit o discuție între Vladimir Putin și ministrul rus al Apărării.

Grupul online de hackeri cunoscut sub numele de Anonymous pare să pătrundă și mai mult în conflictul dintre Ucraina și Rusia, declarând că se află în răz.boi cibernetic cu președintele rus Vladimir Putin și cu guvernul rus.

În urma invadării Ucrainei de către Rusia, o postare pe Twitter de la un cont numit „Anonymous”, cu 7,4 milioane de urmăritori și aproape 190.000 de tweet-uri, a invitat hackeri din întreaga lume să vizeze și să atace Rusia.

De data aceasta, Anonymous a spart serverele serviciilor secrete ruse şi a dezvăluit o convorbire secretă, la care nimeni nu se aștepta, între președintele Vladimir Putin şi ministrul rus al Apărării.

Este vorba despre o convorbire între preşedintele rus Vladimir Putin şi ministrul său al Apărării, Serghei Şoigu. În aceeași postare, hackerii le-au spus urmăritorilor lor că au piratat şi serverele altor instituţii ruse.

Ce discutau cei doi
Potrivit Antena3.ro, în convorbirea dezvăluită, președintele Vladimir Putin şi ministrul său de răz.boi vorbesc despre un plan de exploatare şi vânzare a unor păduri ucrainene, în scopul ”apărării” împotriva armatei ucrainene.

În același mesaj, grupul de hackeri a declarat că este vorba despre site-urile oficiale ale Primăriei Moscovei, Guvernului Federaţiei ruse şi Ministerului rus al Sporturilor.

În ciuda numărului mare de urmăritori ai contului, persoana sau persoanele din spatele contului de Twitter „Anonymous” a negat că este contul oficial al grupului, afirmând într-o postare: „Suntem o mișcare de rezistență descentralizată. Nu există un cont oficial #Anonymous.”