Biden, anuntul momentului despre lume dupa invazia lui Putin in Ucraina: ”Va exista o noua ordine mondiala”

Joe Biden nu promova, de fapt, ideea unui singur guvern mondial transnational atunci cand s-a adresat liderilor de la Washington luni. In schimb, el a subliniat ca datorita crizelor majore – raz.boi, Co.vid-19 si urgenta climatica – a fost o oportunitate de a imbunatati considerabil viata oamenilor de pe tot globul.

Conform unei transcriere a Casei Albe, iata segmentul discursului sau care a atras atentia:

„Stiti, mama avea o expresie: „Din tot ce este groaznic, ceva bun va veni daca cauti suficient de mult pentru asta.”

Cred ca acest lucru ne ofera cateva oportunitati semnificative de a face unele schimbari reale. Suntem intr-un punct de inflexiune. Si nu numai in plan economic, ci si in lume. Acest lucru are loc la fiecare trei sau patru generatii.

Ca unul dintre — asa cum mi-a spus unul dintre militarii de top intr-o intalnire sigura zilele trecute, 60 — 60 de milioane de oameni au murit intre 1900 si 1946. Si de atunci, am stabilit o ordine mondiala liberala, si asta nu s-a intamplat de mult. Acum mor o multime de oameni dar nicidecum nu suntem aproape de haos.

Si acum este un moment in care lucrurile se schimba. Va fi o noua ordine mondiala acolo si trebuie sa o conducem. Si trebuie sa unim restul lumii libere pentru a face asta”, scrie The Independent.

Aluzia lui Joe Biden de ieri la „noua ordine mondiala” a oferit o doza de adrenalina unei tendinte a veteranilor teoreticieni ai conspiratiei si a „patriotilor” autoproclamati, care de decenii au fost convinsi ca Natiunile Unite si alte forte intentioneaza sa preia controlul asupra SUA si sa instaleze un guvern global autoritar transnational.

In afara lumii teoriilor conspiratiei, desigur, expresia este una perfect banala.