Ce a patit „Monstrul din Carcal”

Gheorghe Dincă, alias „Monstrul din Caracal”, s-a plâns, în urmă cu două zile, la tribunal, de faptul că angajații Penitenciarului Craiova i-ar încălca drepturile – proces similar cu unul din anul 2020, pe care uc.igașul l-a pierdut.

Gheorghe Dincă a deschis, marți, un proces în care a acuzat Penitenciarul Craiova că nu i-ar respecta drepturile, invocând un articol care se referă, de fapt, doar la persoanele condamnate, nu și la cele aflate în arest preventiv – proces similar cu unul deschis în urmă cu doi ani. Cu toate că și în celălalt proces i s-a respins cererea, deoarece nu exista un temei legal pentru a i se aproba regim semideschis sau deschis, Dincă o ține pe-a lui și speră să obțină un regim mai blând. Cum?! Doar el știe…

Articolul invocat de Gheorghe Dincă se referă, clar, la „Drepturile persoanelor condamnate” și prevede că „exercitarea drepturilor persoanelor condamnate nu poate fi îngrădită decât în limitele şi în condiţiile prevăzute de Constituţie şi lege”. De asemenea, același articol prevede că „împotriva măsurilor privitoare la exercitarea drepturilor prevăzute de prezenta lege, luate de către administraţia penitenciarului, persoanele condamnate pot face plângere la judecătorul de supraveghere a privării de libertate, în termen de 10 zile de la data când au luat cunoştinţă de măsura luată; persoana condamnată este ascultată, în mod obligatoriu, la locul de deţinere, de judecătorul de supraveghere a privării de libertate; judecătorul de supraveghere a privării de libertate poate proceda la ascultarea oricărei altei persoane din sistemul penitenciar, în vederea aflării adevărului”.

Dincă a fost trimis în judecată, fiind acuzat că le-a răpit, vio.lat şi uc.is pe Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu, apoi le-a incen.diat cada.vrele, pentru a şterge urmele. „Prin rechizitoriul confirmat, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpatului D.G. (Dincă Gheorghe – n.r.) pentru săvârșirea unui număr de 8 infracțiuni (trafic de persoane, trafic de minori, vio.l – două infracțiuni, omo.r calificat – două infracțiuni și profanarea de cada.vre sau mor.minte – două infracțiuni) și a inculpatului R.Ș. (Risipițeanu Ștefan – n.r.) pentru săvârșirea infracțiunii de vi.ol. De asemenea, în cauză au fost dispuse disjungeri, dispunându-se și continuarea cercetărilor in rem sub aspectul comiterii infracțiunilor de complicitate la o.mor, complicitate la trafic de persoane și trafic de minori”, a precizat DIICOT, într-un comunicat.