Lăsat acasă de Ciolacu și Ciucă, Florin Cîțu s-a dus singur în Ucraina. Șeful Senatului s-a întâlnit cu Zelenski și cu președintele Radei Supreme

Președintele Senatului României, Florin Cîțu, a fost ieri, 28 aprilie, în Ucraina, în orașele Gostomel și Irpin, pentru a vedea distrugerile de acolo. De asemenea, s-a întâlnit și cu președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, dar și cu președintele Radei Supreme, Ruslan Stefanciuk.

Președintele Senatului, Florin Cîțu, s-a întâlnit miercuri cu Volodimir Zelenski și cu președintele Radei Supreme, Ruslan Stefanciuk, în cadrul vizitei lui din Ucraina.

„O onoare să mă aflu în Ucraina, astăzi, la invitația omologului meu, președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk, împreună cu președintele Consiliului Național al Adunării Naționale Federale a Confederației Elvețiene, Irène Kälin, și președintele Adunării Republicii Macedonia de Nord, Talat Xhaferi. Vizita, planificată încă de la începutul lunii aprilie, a avut ca subiecte principale atrocitățile comise de forțele armate ruse în Ucraina și planul de reconstrucție a țării după război.

Am susținut un discurs în cadrul Congresului autorităților locale și regionale, prezidat de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, unde a fost prezent și prim-ministrul Ucrainei, Denis Șmihal”, a transmis Florin Cîțu, pe Facebook.

Vizita lui Florin Cîțu în Ucraina a avut loc în contextul în care, în urmă cu două zile, premierul Nicolae Ciucă și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, au avut o vizită oficială la Kiev și s-au întâlnit cu președintele Volodimir Zelenski.

Ruslan Stefanciuk, la rândul său, a postat pe contul său de Facebook fotografii din timpul vizitei pe care a făcut-o în Ucraina președintele Senatului României, Florin Cîțu, precum și președintele Parlamentului Macedoniei de Nord și președintele Parlamentului Elvețian, potrivit digi24.ro.

„Președintele Senatului României, al Parlamentului Macedoniei de Nord și al Elveției vor susține în continuare Ucraina.

Așa au spus și când au văzut Gostomel și Irpin cu ochii lor”, a transmis Ruslan Stefanchuk.

Acesta despre cei cei trei oficiali că sunt „prietenii noștri”, care sunt pregătiți în orice moment să ajute Ucraina „la nivel bilateral și internațional”, să consolideze presiunea sancțiunilor asupra Rusiei, să se alăture „reconstruirii independente, suverane, înfloritoare a Ucrainei. Credem că vom învinge!”, a mai transmis președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk.